Petero ozlijedenih u sudaru kod Pomera

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U prometnoj nesreci, koja se oko 11.30 sati dogodila na cesti za Pomer, stotinjak metara od raskrižja s Premanturskom cestom, ozlijedeno je petero stranih državljana, troje teško, a dvoje lakše. Prema izvješcu policije, nesrecu je izazvao vozac "VW passata" rumunjskih nacionalnih oznaka koji je zbog neprilagodene brzine, krecuci se iz smjera Pomera, prešao na suprotnu kolnicku traku i frontalno se sudario s "fordom focusom", kojim je iz suprotnog smjera upravljao državljanin Njemacke.



U stravicnom sudaru vozaci obaju automobila lakše su ozlijedeni, dok su dvoje putnika iz "focusa" i suvozacica iz "passata" zadobili teške tjelesne ozljede. "Passatom" je upravljao Rumunj R. G. J. (24). U "focusu" su se pak uz vozaca Nijemca P. T. (65) nalazili državljanka Srbije S. Š. (56) i njezin sunarodnjak V. Š. (29).

Desetak minuta nakon nesrece uništeni "ford focus" se zapalio, a požar su ugasili pulski vatrogasci koji su intervenirali s dva vatrogasna vozila. Vatrogasci su pomagali i djelatnicima Hitne medicinske pomoci oko zbrinjavanja ozlijedenih. Naime, zbog veceg broja stradalih na mjesto nesrece upucena su cak tri vozila hitne.

Prizor na mjestu sudara bio je stravican. Automobili su preprijecili kolnik, svaki posred svoje trake. "Focus" je u prednjem dijelu bio potpuno izgoren. U trenutku dok smo se približavali vozilu vatrogasaca primijetili smo kako lijecnici Hitne pomoci budno motre na jednu stariju žensku osobu koja se ozlijedena nalazila na tlu uz cestu.



Nesreca se dogodila u desnom zavoju, gledajuci u smjeru Premanturske ceste. "Passat" je upravo na tom mjestu zbog brzine prešao ulijevo. Inace vozaci koji se krecu iz smjera Pomera, prije mjesta gdje se dogodila nesreca, nerijetko znaju nagaziti na papucicu gasa jer se nadu na ravnici. Rezultat stiskanja papucice jest ulazak u zavoj s brzinom puno vecom od 50 kilometara na sat, koliko je ogranicenje na tom dijelu kolnika.

Prodavacica voca i povrca, koja je stacionirana na samo par metara od mjesta gdje su se sudarili Rumunji i Nijemci, rekla nam je da je prošle godine jedan automobil potpuno pomeo njezin štand. Kazala je da je prava sreca da se sudar dogodio tijekom noci.



Mladi njemacki turist ispricao nam je što je vidio u retrovizoru svojeg automobila koji je bio parkiran u blizini štanda s vocem i povrcem.

- Najprije sam cuo jaku škripu guma, a zatim i snažan udarac. Kada sam bacio pogled u retrovizor, imao sam što vidjeti. Automobili su bili potpuno uništeni, rekao je njemacki turist.

Cesta za Pomer iz smjera raskrižja s Premanturskom bila je zbog ocevida, na koji su osim policije izašli dežurni istražni sudac i državni odvjetnik, zatvorena za sav promet od 11.30 do 14.10 sati.


Podijeli: Facebook Twiter