Petero lakše ozlijeđenih u sudaru berlinga i audija

(M. SARDELIN)
(M. SARDELIN)

Pet osoba je lakše ozlijeđeno u teškoj prometnoj nesreći na cesti Buje - Umag u srijedu u 19.50 sati. Nesreća se dogodila kada je 20-godišnji austrijski državljanin pod utjecajem 0,86 promila alkohola upravljajući audijem A5 austrijskih oznaka prema Umagu u lijevom zavoju zbog brzine izgubio nadzor i prešao na suprotni kolnički trak gdje se sudario sa teretnim vozilom citroen berlingo pulskih oznaka kojim je upravljao 71-godišnjak iz Brtonigle.

U audiju su se osim vozača nalazili maloljetni mladić i djevojka iz Austrije, dok je u berlingu s vozačem bila 65-godišnjakinja iz Buja. Svi ozlijeđeni prebačeni su na liječenje u pulsku Opću bolnicu gdje su im kvalificirane ozljede. Protiv vozača audija slijedi optužni prijedlog zbog počinjenih prometnih prekršaja.

Cesta Buje - Umag je bila zatvorena za sav promet od 19.50 sati do 22.30 sati radi očevida i čišćenja kolnika. Da se radilo o brzini svjedoči činjenica da je Audi nakon što je lijevim bokom silovito udario u prednji dio Berlinga nastavio nekontrolirano kliziti po kolniku još 100 metara, gotovo do raskršća za Umag i Novigrad.

Berlingo je izguran većim djelom van kolnika sa velikom materijalnom štetom na prednjem djelu. Audiju je otkinut zadnji dio i lijevi zadnji kotač te je doslovno klizio po kolniku ostavljajući plastične dijelove za sobom po cesti, a vidljiv je i trag od guma koji se protezao na obje kolničke trake.

Gust promet koji se odvijao u večernjim satima prema graničnim prijelazima i Bujama preusmjeren je na okolne pravce preko Umaga i obližnjih sela. (M. SARDELIN)


Podijeli: Facebook Twiter