Peternel sedam sati iznosila "svoju istinu" o HGK

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Gotovo sedam sati Zdenka Peternel, bivša "desna ruka" Nadana Vidoševića, iznosila je u četvrtak obranu u sjedištu zagrebačkog tužiteljstva. Odlučila je tako iznijeti "svoju istinu" nakon gotovo dva mjeseca što ih je provela iza rešetaka istražnog zatvora.

Tamo je završila sredinom listopada kada je osumnjičena da je zajedno s Igorom Premilovcem i Davorom Komeričkim više od šest godina izvlačila novac iz Hrvatske gospodarske komore. Iako je tvrdio da ništa o tome nije znao ubrzo je uhićen i sam Vidošević, te šefica financija HGK Josipa Mladinov. 

Da nije znala za izvlačenje novca putem računa za rezne fiktivne usluge  istražitelje je navodno pokušala uvjeriti i Zdenka Peternel. 

– Moja klijentica iznijela je detaljnu obranu, te se očitovala o svim navodima koji još se istražnim nalogom stavljaju na teret. Ne mogu sada komentirati što je točno izjavila, no uvjeravam vas da nikoga nije štedila, rekao nam je kratko pred sjedištem zagrebačkog tužiteljstva branitelj Zdenke Peternel, odvjetnik Davorin Budin.
Ustvrdio je kako je uvjeren da je svojim iskazom bivša voditeljica ureda Nadana Vidoševića pridonijela daljnjem istraživanju tijeka novca što se očito godinama odlijevao iz HGK. 

Je li svojim iskazom »zaradila« puštanje na slobodu do okončanja istrage, kao što se to dogodilo u slučaju Davora Komeričkog, za sada nije izvjesno. Odvjetnik Budin rekao nam je da će tražiti da se njegova klijentica pusti iz izražnog zatvora. (A. RAIĆ KNEŽEVIĆ/Novi list)


Podijeli: Facebook Twiter