Peter Gabriel u listopadu 2013. u Zagrebu

Peter Gabriel (Reuters)
Peter Gabriel (Reuters)

Istaknuti britanski glazbenik Peter Gabriel nastupit će 5. listopada 2013. u Zagrebu u sklopu turneje Back To Front, potvrđeno je na njegovoj službenoj stranici. Gabriel će nastupiti u zagrebačkoj Areni, praćen originalnom postavom benda.

Proslavio se kao pjevač grupe Genesis na prvih šest albuma, da bi ga nakon odlaska zamijenio Phil Collins. Svoj razlaz s Genesis Gabriel je opisao u velikom hitu "Solsbury Hill", nakon čega je uslijedilo nekoliko albuma s hitovima kao što su "Shock the Monkey", "I Don't Remember", "Games Without Frontiers", "Biko" i drugima, no pravi uspjeh došao je albumom "So" iz 1986.

Na tom je albumu objavljen njegov najveći hit "Sledgehammer", zapamćen i po vrlo inovativnom spotu, a izdvojile su se i "In Your Eyes", "Red Rain", "Big Time" i "Don't Give Up", koju je otpjevao u duetu s Kate Bush.

Krajem 1980-ih Gabriel se okreće world musicu te osniva svoju diskografsku etiketu Real World. Zadnji, deveti studijski solo album pod nazivom "New blood" objavio je lani, a ove je godine objavio i posebno reizdanje albuma "So", koji u cijelosti izvodi na Back To Front turneji.

Redovna prodaja ulaznica počinje u ponedjeljak, a mogu se nabaviti na svim prodajnim mjestima Eventima te na www.eventim.hr. Od 250 do 310 kuna koštaju one za parter i tribinu, VIP parter je 360 kuna, a VIP loža 750. Ulaznice se prije toga mogu nabaviti i preko fan cluba, a tu su i posebni VIP paketi. (M. RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter