Petarda Istre 1961 za Agenciju

Mirko Kramarić prolazi između Uzelca i Fapca (J. PREKALJ)
Mirko Kramarić prolazi između Uzelca i Fapca (J. PREKALJ)

Novo, već tradicionalno odmjeravanje snaga umaške selekcije i pulskog prvoligaša, poslužilo je jednima i drugima. Neki od mladih igrača koji su na provjeri u "zeleno-žutim" redovima nastojali su se nametnuti stručnom stožeru Puljana.

Koliko su u tome uspjeli proanalizirat će Igor Pamić sa suradnicima koji su također pozorno pratili svaki potez novaka u zelenim majicama.

Većim dijelom utakmice domaćini su dobro "stajali" spram suparnika, no neopreznost ih je koštala većine golova pa otud uvjerljiva pobjeda Puljana bez puno muke i znoja.

Nepažnju uže obrane iskoristio je Ilić, prigrabio "ničiju" loptu i nesebično uposlio Dadića koji je bio u naletu prema Kolaru. Uslijedio je prizeman i točan udarac u desni donji kut za vodstvo pulskog prvoligaša. Potom je uzvratio Fedotov (19') iznenadnim i silovitim udarcem s 18 metara, ali je lopta prohujala uza samu lijevu vratnicu.

Nakon toga je uslijedila nova asistencija Ilića, s ruba kaznenog prostora za Kramarića na lijevi bok, čija lopta je neuhvatljiva za Kolara. U nastavku dvoboja zabilježili smo prijetnje obojici vratara.

Prvo je Mance pet minuta poslije gola s 14-15 metara zaprijetio, čime je pružio priliku domaćem vrataru da se ugrije, da bi minutu kasnije Almir Halilović snažno pucao s 18 metara, no Dreven je krajnjim naporom ukrotio tu parabolu.

U idućoj su akciji domaćini iznova stavili pulskog vratara na kušnju, nakon ubacivanja Almira Halilovića s desnog boka za Fedotova na suprotnu stranu. Iako je visoko skočio, napadač "bijelih" nije uspio glavom ozbiljnije ugroziti mrežu suparnika.

Prije samog odlaska na odmor Kramarić se izborio za loptu na lijevoj strani kaznenog prostora i uposlio Petraka čija lopta s 15-ak metara iskosa završava u bližem donjem kutu.

Nešto slično je ponovio Koreanac Seuing-Hyeon Yoon koji je minijaturu po desnoj strani zaključio točnim ubacivanjem za usamljenog Janjuševića čija poluvisoka lopta s "efeom" s kuta šesnaesterca odsjeda uza samu desnu stativu.

Deset minuta kasnije Miličević je gađao lijevi gornji kut, ali se Kolar istaknuo efektnom obranom. Do kraja bilježimo još jedan lijep potez Yoona čija je "bomba" fijuknula kraj lijevog roglja okvira gola, da bi sve učestaliji naleti "zelenih" urodili novim pogotkom Božidara Janjuševića, nakon preciznog proigravanja rastrčanog Miličevića.

Prijateljska utakmica: Agencija - Istra 1961 0:5 (0:3). Gradski stadion. Gledatelja 150. Sudac: Marin Buvinić. Pomoćnici: Vukojević i S. Halilović (svi Umag). Strijelci: 0:1 Dadić (14'), 0:2 Kramarić (21'), 0:3 Petrak (44'), 0:4 Janjušević (52'), 0:5 Janjušević (72').

AGENCIJA: Kolar, D. Valenta, Pantner, Fabijančić, Uzelac, Uršić, Fabac, Uran, Fedotov, Alm. Halilović, Bešić (još su igrali: Bašić, Pertić, Trevižan, Jusić, Šendula).

ISTRA 1961, 1. poluvrijeme: Dreven, Go, Petrak, M. Horvat, Ilić, Kramarić, Dadić, Hronec, Hadžić, Mance (od 27. Vasilj), Mornar; 2. poluvrijeme: Brkić, Yoon, Barić, Obšivač, Sallaj, Pilipović, Blagojević, Miličević, Babić, Batelić, Janjušević. (M. GAVRAN)


Podijeli: Facebook Twiter