Petar Franjić registriran za Split

Petar Franjić (M. ANGELINI)
Petar Franjić (M. ANGELINI)

Čini se da je procedura učinila svoje, ona providna, ''HNS-ovska''. Od početka je bilo jasno da čelnici RNK Split imaju dobar ''back up'' za samouvjerene najave o registraciji Petra Franjića kao novog igrača u kadru Zorana Vulića, pa se na prošlotjednu odluku NSŽI-ja da Franjiću neće izdati brisovnicu zbog ''neosnovanog zahtjeva za jednostranim raskidom ugovora s Istrom 1961'' gotovo i nisu obazirali. Dovoljno govori podatak da se igrač na donesenu odluku nije ni žalio...

Iz Splita su istog dana najavili okretanje nacionalnom Savezu i shodno tome poručili da očekuju Franjićevu registraciju za utakmicu idućeg kola protiv Rijeke. Uvjereni u ono što se i dogodilo, da će nadležna tijela iz Rusanove također osporiti odluku podređenog im NSŽI-ja i vlastoručno prebrisati Franjićevo članstvo u registru lokalnog Saveza. I tako, Petar Franjić ne samo da je izbrisan iz registra NSŽI-ja, već je u međuvremenu uredno registriran na području Splitsko-dalmatinskog Saveza kao novi igrač RNK Split!

I što dalje? Split je lopticu ponovno prebacio u ruke Istre 1961 i njezinog direktora Michaela Glovera koji je najavio da neće štedjeti ni novca ni vremena da se izbori za svoja uvjerenja. Sad je red na njihovu žalbu i apel Istre 1961 prema HNS-u, ali po svemu sudeći i izvan okvira nogometnih institucija. Mogao bi se ovaj slučaj itekako prolongirati, no bitno je i prevažno konstatirati da će sve to vrijeme Petar Franjić moći uredno nastupati za momčad Splita, vjerojatno već ovaj vikend protiv Rijeke, a shodno tome i za dva tjedna kad na Park mladeži dolazi Istra 1961. A na sudu što bude, vuk je u nas već nebrojeno puta pojeo magare. Hoće li i kako Michael Glover, stranac u krdu, uspjeti obraniti svog istarskog tovara? (D. RAMIĆ-KOVAČIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter