Petar Franjić prvi je topnik Istre 1961

Protiv "bilih" najbolje - Petar Franjić (D. MEMEDOVIĆ/arhiva)
Protiv "bilih" najbolje - Petar Franjić (D. MEMEDOVIĆ/arhiva)

Kad se od igrača koji su ovog ljeta pristigli na "Drosinu" pokuša izdvojiti ime čiji je jesenski učinak u zeleno-žutom dresu bio najugodnije iznenađenje, obično se pomisli na trojac koji čine Dejan Radonjić, Petar Franjić i Jo.

Međutim, ako bismo se morali odlučiti za samo jednog iz ovog društva, naš bi glas pripao najmlađem od njih, 22-godišnjem Franjiću, a razloga je više.

Brazilac je već zemljom iz koje dolazi dao naznačiti što bi se od njega moglo očekivati, a pritom se na glas o "bubicama u glavi" koji ga je pratio u Istri 1961 nisu previše osvrtali, jer su u pulskom klubu već navikli na odlične strance s pomalo iščašenim ponašanjem na terenu i izvan njega.

Što se tiče Radonjića, 23-godišnjaka rođenog u Njemačkoj koji je u Pulu stigao iz županijskog ligaša Ozlja, on je ipak unatrag nekoliko godina kao perspektivni junior igrao za Bayern iz Münchena i to je podatak koji nosi određenu težinu.

S druge strane, svaka čast Dinamovoj omladinskoj školi, no Franjić se u seniorskom uzrastu nije uspio izboriti za mjesto u redovima Lokomotive, gdje je u tri prvoligaške utakmice ukupno prikupio 20 minuta te je stoga završio u drugoligašu Radniku iz Sesveta, odakle je na posudbu stigao u Istru 1961.

Činilo se da će njegov boravak biti kratkog vijeka, jer ga je nakon dva dobivena crvena kartona u samo četiri dana, jednog u prijateljskom susretu protiv fažanske Mladosti, a drugog u prvenstvu protiv Lokomotive, Paminjo već bio prekrižio.

No, Franjić je uskoro amnestiran i već se na sljedećem susretu, gostovanju u Osijeku, na povjerenju odužio prvijencem u "zeleno-žutom" dresu, nakon čega je još zabio Rijeci na "Drosini", Zadru na Stanovima, Rijeci na Kantridi i u posljednjem kolu Splitu na pulskoj "bombonijeri".

- Početak mog boravka u Puli donio je određene turbulencije, nakon jednog nesporazuma bio sam i potjeran iz kluba, no potom sam se vratio i što drugo reći nego da sam zadovoljan periodom koji je ostao iza mene i koje bih ocijenio uspješnim. Sve to što mi se dogodilo samo me očvrsnulo i dat ću sve od sebe da nastavim u ovom ritmu, rekao je Petar Franjić. (I. CEROVAC)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter