Petar Bratulić 113. na europskom prvenstvu u krosu

Petar Bratulić
Petar Bratulić

Bez medalja vratili su se hrvatski reprezentativci s Europskog prvenstva u krosu održanog danas u Budimpešti. Najbliži postolju bili su junior Dino Bošnjak na osmom mjestu i seniorka Lica Christina Stublic na devetom mjestu. Jedini istarski reprezentativac Mario Bratulić juniorsku utrku je zaključio na 113. poziciji.

16-godišnji Petar Bratulić, bio je najmlađi u konkurenciji šestorice hrvatskih juniora koji su danas trčali stazom duljine 6.025 metara.

- Poziv da u dresu reprezentacije nastupim na ovom natjecanju dobio sam nakon državnog prvenstva u krosu održanog u Vrbovcu gdje sam osvojio četvrto mjesto nastupajući među juniorima, iako sam još uvijek mlađi junior. Prijavljeno je 127 natjecatelja i nadam se da ću ući u cilj među sto. Važno je da me na startu ne izguraju, da tu ne zaostanem. Ovo će mi biti kruna karijere,  rekao je Petar pred polazak u Budimpeštu.

Dugoprugašu Istre kojega trenira Milan Vitasović ovo je bio drugi nastup u dresu s državnim grbom, iako se atletikom počeo baviti relativno kasno.

Nakon nastupa na EP-u Petar će s ostalim reprezentativcima doći u Medulin na sedmodnevne pripreme pod paskom trenera Mladena Kršeka. Dobar rad i ovogodišnji nastupi među kojima se ističe bronca mlađejuniorskog prvenstva Hrvatske na tri kilometra pogurali su ga na popis najperspektivnijih domaćih trkača. (R. CAR) 


Podijeli: Facebook Twiter