PETA nudi nagradu za identitet djevojke

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Video na kojem nepoznata djevojka u crvenoj majici s kapuljacom baca žive psice u vodu i pritom se smije, a koji je prema nekim navodima sniman na rijeci Vrbas, u blizini Bugojna u BiH, nastavlja izazivati kontroverze u svijetu.

Iako je amaterski videouradak sablažnjivog sadržaja maknut s YouTube stranice, u nekoliko se dana uspio proširiti internetom, izazivajuci ogorcene reakcije boraca za prava životinja diljem svijeta. Najagilnija je pri tome bila PETA iz koje su poslali službeno priopcenje u kojem nude dvije tisuce dolara onome tko dozna identitet djevojke i ponudi dokaze za njeno uhicenje.

- Zlostavljaci životinja su kukavice. Svoje osobne probleme rješavaju iživljavajuci se na najranjivijima, stoji u PETA-inom priopcenju koje je potpisao jedan od menadžera ove velike svjetske organizacije Martin Mersereau.

Jucer je tekst o ovom slucaju bio medu pet najcitanijih na portalu CNN-a, a u njemu se izmedu ostalog navodi da «djevojka prica hrvatskim jezikom». Videouradak, podsjetimo, pojavio se prije par dana na YouTube stranici te je ubrzo skinut nakon što su se pocele pojavljivati prve ogorcene reakcije. No, prije skidanja, video se «proširio», pa je i sada dostupan na mnogobrojnim stranicama.

U ponedjeljak otvorena stranica na Facebooku s ciljem da se pronade pociniteljica, do jucer je imala sedam tisuca clanova.


Podijeli: Facebook Twiter