Pet zlata ostalo u Istri

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Finalnim dvobojima održanim u pulskom Domu sportova "Mate Parlov" okoncano je drugo prvenstvo Europe u kickboxingu za mlade i starije kadete te juniore. Završnog su dana istarski borci nastupili u sedam finala te ostvarili odlican uspjeh osvajanjem pet zlatnih i dva srebrna odlicja, a hrvatska je reprezentacija potvrdila visok renome koji uživa u ovom sportu te u konkurenciji 30 zemalja ucesnica zauzela visoku drugu poziciju iza neprikosnovenih predstavnika Rusije, najtrofejnijih svjetskih kickboxera.

Žetvu istarskih medalja zapoceo je junior pulske "Future" Dejan Tustonja, koji je do zlata stigao u light contactu u kategoriji do 74 kg. Protivnik u finalu bio mu je Slovenac Vid Kajntna, kojem je Tustonja brzo nametnuo svoj ritam te na kraju uvjerljivo slavio kod sva tri suca (25:9, 20:13, 15:12). Potom je na red došao junior rovinjskog "Budokaija" Bojan Miškovic, kojem je protivnik u finalu full contacta u kategoriji do 86 kg bio Poljak Mateusz Frok. Okršaj u ringu od samog je pocetka bila jednosmjerna ulica te suci nisu imali težak posao da odluce tko ce osvojiti zlatno odlicje, što zorno pokazuje i konacni rezultat (15:3, 15:3, 17:3).

Trece zlato osigurao je junior pulskog "Trojana" Mateo Krepcic, koji je to ostvario u light contactu u kategoriji do 79 kg. Za protivnika je imao Britanca Alfiea Davisa, a nakon šest minuta borbe suci su jednoglasno dodijelili pobjedu Krepcicu (20:9, 14:12, 14:9). Drugi "trojanac" u finalu bio je junior Ivan Bilic, koji je u full contactu u kategoriji do 75 kg za protivnika imao Rusa Ramazana Baksanova. Ovo je bio daleko najneizvjesniji dvoboj od svih u kojima su jucer nastupili istarski borci, a u napetoj završnici Bilic je za nijansu bio bolji i tijesno trijumfirao (14:13, 10:8, 9:10).

Nakon cetiri pobjede, na red je došao i prvi poraz koji je zabilježio junior pulskog "Planet sporta" Ervin Karaman. U borbi u light contactu, kategorija do 63 kg, protivnik mu je bio Irac Tony Stephenson, aktualni svjetski prvak do 57 kg koji je u meduvremenu promijenio kategoriju. Od pocetka borbe vidjelo se da Karamana muci ozljeda noge, što je Irac znao iskoristiti te je kod sva tri bodovna suca bio u osjetnom vodstvu (3:9, 3:8, 3:6). Pulski borac pokušao se vratiti u mec, no prilikom jednog udarca nezgodno je pao na rame koje je "iskocilo", nakon cega je dežurni lijecnik bio primoran prekinuti borbu.

Kao šecer na kraju, stigla je starija kadetkinja pulskog "Lava" Maja Britvic, jedina istarska predstavnica koja se plasirala u finale, i to cak u dvije discipline. Krenula je sa semi contactom, kategorija +65 kg, gdje je za protivnicu imala Irkinju Roth McDonald od koje je poražena rezultatom 7:12. Sa srebrom oko vrata, Maja je u istoj kategoriji docekala i finalnu borbu u light contactu, gdje ju je u suprotnom kutu cekala još jedna Irkinja, Shannon Magee. Prevladavši žal za porazom u prvom jucerašnjem nastupu, mlada je Puljanka odradila odlicnu borbu i na kraju uvjerljivo slavila (26:8, 14:6, 17:7).

 


Podijeli: Facebook Twiter