U sklopu Offshore World Challenge natjecanja u lovu na veliku ribu, restoran Spinnaker u Valamar Riviera Hotelu, svim je ljubiteljima vrhunske kuhinje i istarskih vina pripremio jedinstvenu priliku uživanja u autorskim jelima vodećih chefova regionalne gastro scene i vrhunskim istarskim vinima. Tako će se od četvrtka 8. rujna do subote 10. rujna, na Tuna Gourmet Dining večerima svojim gastro-kreacijama predstaviti chefovi renomiranih restorana David Parencan, Nenad Kukurin i Stefano Cosattini dok su od vinarija zastupljene Coronica, Franc Arman i Meneghetti. Ova tri chefa svoja jela predstavljaju kroz čak pet sljedova a u najmanje tri slijeda sastojak je vrhunska plavoperajna tuna. Tuna Gourmet Dining već je izazvao veliki interes među gurmanima zbog čega je potrebna rezervacija.
U četvrtak Tuna Gourmet Dining otvara chef David Parencan iz Valamar Isabella Island Resorta gdje je zadužen i za vrhunski restoran Miramare. Svoja će jela predstaviti uz vinariju Coronica i prezentaciju Valamarovog sommeliera Sandija Parisa.
U petak svojim će se kulinarskim kreacijama predstaviti chef Nenad Kukurin iz poznatog kastavskog restorana Kukuriku, koji je obilježio domaću gastro scenu kao jedan od prvih slow food restorana i time postao omiljeno mjesto svih gurmana. Kukurinova jela prate ponajbolja vina Franca Armana.
Tuna Gourmet Dining u subotu zatvaraju chef Stefano Cosattini i renomirana istarska vinarija Meneghetti uz prezentaciju sommeliera Sandija Parisa.
Tuna će se nuditi i na rivi danas i sutra
Od 7. do 10. rujna u Poreču se održava spektakl sporta, zabave i gastronomije, drugo izdanje međunarodnog natjecanja u lovu na veliku ribu Offshore World Challenge. Posebnost ovog natjecanja je dopušten izlov 1.955 kilograma plavoperajne ribe. Upecane tune pripremat će se i besplatno nuditi Porečanima i njihovim gostima na rivi 8. i 9. rujna, uz kupone koji će se moći dobiti na recepcijama svih Valamarovih objekata te od hostesa koje će ih dijeliti u centru Poreča tijekom ta dva dana. (C. B. G.)