Pet večeri za redom repriza "Antigone" na Brijunima

Prizor iz predstave (D. ŠTIFANIĆ)
Prizor iz predstave (D. ŠTIFANIĆ)

U utvrdi Minor na Malom Brijunu od večeras do 7. kolovoza odigrat će se predstava "Antigona - 2000 godina kasnije" Kazališta Ulysses i MESS-a koja je svoju premijeru imala prošle godine na istoj lokaciji. Predstava scenski propituje mitsku priču iz davnih vremena, priču koju je Sofoklo pisao i njome opisao vrijeme rađanja europske civilizacije u mukama, pobjede nad barbarizmom, i danas politički aktualno.

Naslovnu ulogu tumači Maja Izetbegović, Izmena je Dženana Džanić, a Kreont Rade Šerbedžija. Glume još i Ermin Bravo, Damir Urban, Katarina Bistrović-Darvaš, Jelena Lopatić i Vedad Suljagić, kao i studenti Odsjeka za glumu pri Akademiji scenskih umjetnosti Sarajevo i studija Gluma i mediji Sveučilišta u Rijeci.

Od prošlogodišnje premijere "Antigona" je gostovala u Sarajevu dva puta, u svibnju je gostovala u Rijeci, a u lipnju u Crnoj Gori. Katarina Bistrović Darvaš za ulogu Majke dobila je Nagradu hrvatskog glumišta za najbolju glavnu žensku ulogu, a veliki dio autorskog tima nagrađen je na MESS-u.

Polazak broda iz Fažane za odlazak na predstavu je u 20.30 sati. (V. B.)


Podijeli: Facebook Twiter