Pet ubijenih u odvojenim incidentima u Kairu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pet je osoba ubijeno u odvojenim incidentima, eksploziji bombe i sukobima prosvjednika s pripadnicima snaga sigurnosti tijekom obilježavanja prve godišnjice svrgavanja s vlasti islamističkog predsjednika Mohameda Mursija, izvijestili su sigurnosni izvori.

Tri su osobe smrtno stradale u sukobima koji su izbili u Kairu između prosvjednika i pripadnika snaga sigurnosti. Policija je izvijestila da su neredi izbili u bogatim i u siromašnim gradskim četvrtima. Nešto ranije u eksploziji bombe u stanu u Kerdasi, zapadnoj četvrti Kaira, smrtno su stradala dvojica muškaraca.

Nekoliko tisuća Egipćana, protivnika svrgavanja s vlasti Mohameda Mursija prije godinu dana, uključilo se u prosvjede u gradovima i mjestima diljem zemlje, rekli su očevici.

U središtu Kaira poduzete su oštre mjere sigurnosti. Oklopna vozila blokirala su prilaz središnjem gradskom trgu Tahrir da bi se ondje spriječilo okupljanje i organiziranje demonstracija.

Otkad je vojska svrgnula s vlasti Mursija prije godinu dana, njegova stranka Muslimansko bratstvo proglašena je terorističkom organizacijom, a tisuće islamista zatvoreno je pod optužbama za terorizam i nasilje.

- Egipćani će se 3. srpnja pobuniti obilježavajući početak završetka vojnog udara. Organizirat će prosvjede u svim gradovima i mjestima diljem Egipta, piše u priopćenju što su ga u srijedu navečer objavili Mursijevi simpatizeri. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter