Pet turistica traži Lourdes ... u Bretanji

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pet turistica koje su htjele posjetiti francuski grad Lourdes, poznato katolicko hodocasnicko mjesto, doputovale su u jedno selo u Bretanji, s kapelicom Gospe Lurdske ... 800 km od njihova odredišta, ispricao je vlasnik bara u tom selu.

Pet žena, tridesetogodišnjakinja iz Los Angelesa, "došlo je k meni s rezervacijom u privatnom hotelu u Lourdesu... ali kad sam vidio poštanski broj 65100, rekao sam 'to uopce nije ovdje'", rekao je vlasnik Manee Peron.

Na lokalitetu poznatom kao Lourdes, u seoskoj opcini Leuhanu (700 stanovnika) u Bretanji, kapelica je iz 19. stoljeca, gdje je nekad bio oratorij s kipom Gospe Lurdske.

"Vjerojatno su u GPS unijele naziv Lourdes, a nisu navele departman i tako su se našle u Leuhanu", dodao je Peron, rekavši da su strankinje, koje nisu govorile francuski, stigle tog jutra u Pariz letom iz Los Angelesa. "Bile su potpuno izgubljene i ocajne i nisam ih htio odvesti u lurdsku kapelicu, znajuci da ce ih to rastužiti, nego sam im pokazao put za Pireneje", na jugozapadu Francuske. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter