Pet testova do Hajduka

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon tri tjedna priprema nogometaša Istre 1961, a uoci dvotjednog boravka u Sloveniji kamo na pripreme krecu u ponedjeljak, trener Igor Pamic napravio je kratak rezime.

- Rekao sam to vec igracima u svlacionici. Ne da sam zadovoljan, nego sam prezadovoljan njihovim dosadašnjim radom - poceo je Pamic. - Bila su ovo tri naporna tjedna, ali ništa manje napora ne ocekuje nas niti u ovom slovenskom dijelu priprema. Razlika ce biti samo u tome što smo dosad puno više trcali, a malo igrali, dok cemo sad kombinirati naporne treninge, ali uz manje pretrcanih kilometara, s utakmicama protiv kvalitetnih suparnika.

Pulski je prvoligaš dosad odigrao tri utakmice upisavši dvije lagane pobjede na startu, da bi u srijedu remizirao protiv ruskog drugoligaša Toma.

Nakon utakmice s momcadi iz Tomska, igracki kadar zeleno-žutih doživio je tek jednu promjenu, dok bi se svi ostali trebali ukrcati u autobus koji pulsku momcad odvesti na Roglu.

- Iz konkurencije je ispao Dražen Cavar, dok Domagoj Raic ostaje s nama i ide u Sloveniju. U iduca cemo dva tjedna imati cak pet jakih utakmica i ne mogu si dopustiti da neke igrace preopteretim zbog toga što su neki igraci ozlijedeni. Trenutno su nam ozlijedeni Milic, Andelkovic i Ljubovic, a upitno je i kako ce Budicin podnijeti napore u kontinuitetu. Zato sam se morao osigurati da imamo dovoljan broj igraca.

Puljani u Sloveniji planiraju odigrati pet utakmica. Cetiri su vec ugovorene, traži se još suparnik za 10. srpnja. Ugovoreni su ogledi sa slovenskim, dva ukrajinska i jednim ruskim prvoligašem.

- Posebno me veseli utakmica,protiv Lokomotiva iz Moskve koji je preuzeo Slaven Bilic. Ta ce utakmica pokazati koliko smo u ovom trenutku blizu ili daleko od jakog ruskog prvoligaša. Uz dvoboje protiv Dinama, Slaven Belupa, Hajduka i Cibalije, te prijateljsku utakmicu protiv Bologne, imat cemo susrete po kvaliteti ravne Europskoj ligi. Zato moramo potpuno spremni docekati pocetak prvenstva i domaci susret sa Splicanima, a to ce nam ove pripreme i prijateljske utakmice i omoguciti - zakljucio je trener Pamic. (Roberto CAR)

Protiv Hajduka 22. srpnja

Premijerni susret Istre 1961 u novoj sezoni ipak nece biti odigran u subotu 21. srpnja, vec ce "zeleno-žuti" protiv Hajduka na Drosini zaigrati dan kasnije, u nedjelju 22. srpnja s pocetkom u 20 sati. Razlog je igranje Splicana u Europskoj ligi.


Podijeli: Facebook Twiter