Pet Shop Boysi u Zadru 12. kolovoza

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Najuspješniji duo u glazbenoj povijesti Velike Britanije, pioniri elektro-popa i inovatori modernih live nastupa Pet Shop Boysi predstavit će u Zadru 12. kolovoza svoj novi album "Super", najavio je organizator gostovanja britanskih zvijezda agencija LAA. 

Nakon velikog uspjeha jesenskog dijela svjetske "Super" turneje, Pet Shop Boys vraćaju se u Europu, a u sklopu toga će 12. kolovoza prvi put posjetiti Zadar u sklopu Jazine Open Air manifestacije, koja već tradicionalno dovodi glazbene zvijezde u Zadar. 

Na tom jedinom nastupu u regiji, Boysi će izvesti repertoar iz cjelokupne karijere, kao i pjesme s aktualnog albuma "Super". Nakon premijere na rasprodanoj sezoni u londonskom Royal Opera House-u, ugledni The Independent opisao je to kao nastup koji objedinjuje visoku kulturu, klupsku kulturu, kazalište, kino, političku satiru i neviđeni show s laserima, stoji u priopćenju. 

Osim novih pjesama, Neil Tennant i Chris Lowe izvest će neke od ključnih hitova iz povijesti elektro-pop glazbe, poput "It's Sin", "West End Girls", "Go West", "Suburbia", "Heart", "Domino Dancing", "Being Boring", "Se A Vida E (That’s The Way Life Is)", "Left To My Own Devices" i dr. 

Od potpisivanja za Parlophone Records 1985. godine, čak 42 singla Pet Shop Boysa ušla su na nacionalnu top 30 ljestvicu, 22 singla su se našla među najboljih 10, a četiri na prvom mjestu. Izdali su 13 studijskih albuma od koji su svi bili na top 10 ljestvici i listama najboljih albuma diljem svijeta. 

Godine 2000. primili su Ivor Novello nagradu za izniman doprinos britanskoj glazbi, a na BRIT Awards ceremoniji 2009. dobili su priznanje za izniman doprinos glazbi. Lani ih je Billboard magazin proglasio najboljom dance grupom u zadnja četiri desetljeća, a dobili su i NME Godlike Genius nagradu. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter