Pet požara u sat vremena

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pet požara izbilo je u petak poslijepodne unutar samo sat vremena uz cestu na potezu Mošcenicka Draga - Raša, a sumnja se da su podmetnuti. Zahvaljujuci pravodobnoj intervenciji opatijskih i labinskih vatrogasaca, izgorio je uglavnom manji dio trave i niskog raslinja. Tri požara na Brseštini zahvatila su tek površinu od desetak kvadrata, kod Vozilici je izgorjelo 200-tinjak cetvornih metara, a obuhvat plamenog jezika iznad Krapnja kraj Raše tek ce se utvrditi.

Policija je, kako doznajemo od glasnogovornice PU istarske Nataše Rogic, oko 16.30 sati primila dojavu «da netko podmece požare». U prilog prici o, cini se, pomahnitalom piromanu govori i citatelj koji se, putujuci državnom prometnicom Rijeka – Pula, zaustavio pomoci gasiti vatru mještanima Vozilici. Prenio nam je, naime, da su gradani spominjali da je viden bijeli auto iz kojeg je netko «u graju bacao nešto zapaljivo».

- Policija poduzima mjere radi utvrdivanja okolnosti dogadaja, izvijestila nas je sinoc glasnogovornica Rogic.

Za našeg obilaska požarišta kod Raše oko 17 sati, vatra se širila od zapaljene trave uz prometnicu prema selu Sv. Bartul, no od Darka Vitasovica, zapovjednika labinske Javno vatrogasne postaje, doznali smo da je vec oko 18.30 sati požar lokaliziran.


Podijeli: Facebook Twiter