Pet ozlijeđenih na porečkoj obilaznici

Vranići, ilustracija (M. SARDELIN)
Vranići, ilustracija (M. SARDELIN)

Pet osoba ozlijeđeno je u sinoćnjoj prometnoj nesreći kod kružnog toka Vranići u Poreču. Jedna je teško ozlijeđena, a četiri su zadobile lakše ozljede. Devetnaestogodišnji Nijemac koji je skrivio sudar dvaju vozila pješice se udaljio s mjesta nesreće bez da je pružio pomoć ozlijeđenima, izvijestila je istarska policija.

Nesreća se dogodila kada je 19-godišnji Nijemac, za upravljačem peugeota njemačkih registracijskih oznaka, na porečkoj obilaznici, u blizinu kružnog toka, prešao u suprotnu kolničku traku te je prednjim dijelom vozila udario u prednji dio VW pola zagrebačke registracije kojim je upravljao 34-godišnji Zagrepčanin.

Od siline udarce oba automobila izletjela su s ceste u kanal oborinskih voda, a 19-godišnji Nijemac je izašao iz peugeota i pješice se udaljio. Putnica u polu, 26-godišnja Zagrepčanka, teže je ozlijeđena, dok su s lakšim ozljedama prošla oba vozača, te 28-godišnjak i 24-godišnjakinja iz Zagreba, oboje putnici.

Nijemac će kazneno odgovarati zbog izazivanja prometne nesreće koja je za posljedicu imala teško ozlijeđenu osobu, a bit će procesuiran u redovnom postupku. (M. VUKŠIĆ)

 


Podijeli: Facebook Twiter