Pet osoba potražilo besplatnu pravnu pomoć

Ilustracija (Foto: Arhiva)
Ilustracija (Foto: Arhiva)

Humanitarna udruga Naš San Njihov Osmijeh u srijedu je započela s novom aktivnosti, pružanje besplatne pravne pomoći u suradnji s Pravnom klinikom iz Zagreba. U prostorijama udruge u Mutvoranskoj ulici studentice četvrte godine Pravnog fakulteta sveučilišta u Zagrebu pružale su besplatnu pravnu pomoć ili savjet za sve zainteresirane građane, a prvoj akciji odazvalo se pet osoba.

- Riječ je o studenticama Pravnog fakulteta u Zagrebu i one ne mogu konkretno riješiti problem građana, već ih savjetovati kome se obratiti i koju dokumentaciju prikupiti. Upoznali su se sa slučajevima osoba koje su došle na prvu akciju besplatne pravne pomoći, u suradnji sa svojim mentorima na Pravnoj klinici u Zagrebu obradit će slučajeve, proučiti ih i provjeriti što se može učiniti za svaki pojedinačni slučaj, te kontaktirati građane, pojasnio nam je Igor Loparić, predsjednik poznate pulske humanitarne udruge.

Kako saznajemo, građani su se za pomoć u dva slučaja obratili zbog ovrha, a preostali slučajevi bili su, kako građani smatraju, zbog navodnih sudskih pogrešaka, pa će upravo zato slučajevi detaljnije proučiti.

- Ovo je bila prva takva aktivnost u pružanju besplatne pravne pomoći, svaka naredna bit će još bolje organizirana. U svakom slučaju drago nam je da uopće možemo zainteresiranim građanima pružiti ovakvu mogućnost, zaključuje Loparić.

Besplatne pravne savjete održavat će u još tri termina, i to 20. travnja te 4. i 25. svibnja od 13 do 16 sati na istom mjestu. Iz Udruge pozivaju sve zainteresirane da pristupe u njihove prostore i sa sobom ponesu potrebnu dokumentaciju, a dodatne informacije mogu se dobiti i na broj telefona 099/308-37-50 od 8 do 15 sati. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter