Pet eksplozija na Kosovu, nema ozlijeđenih

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dvije eksplozije u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice i tri u Prištini, uz znatnu materijalnu štetu i bez ozlijeđenih, bilanca su odvojenih bombaških napada na Kosovu zabilježenih u četvrtak navečer i tijekom noći na petak, izvijestili su kosovski i beogradski mediji 

U sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice prva bomba bačena je u četvrtak ranije navečer u 19,30 sati ispred kafića čiji je vlasnik Bošnjak, u kojoj su razbijeni izlozi, no nitko od gostiju nije ozlijeđen, dok je oko 23,45 sati i ispred hotela "Saša" tom dijelu grada eksplodirala nepoznata naprava i oštetila osobni automobil vlasnika hotela te dio hotelskog inventara.

Policija je obavila očevid, ali se ne zna tko su počinitelji, o kakvoj je vrsti eksplozivnih naprava je riječ ni koji bi mogli biti motivi napada.

Tijekom iste noći i u Prištini su, na tri različita mjesta, odjeknule tri skoro istodobne eksplozije u kojima su uništena tri službena vozila kosovske vlade. Glasnogovornik kosovske policije Baki Kellani potvrdio je da u eksplozijama nije bilo ozlijeđenih, javila je iz Prištine agencija Beta.

U posljednja tri mjeseca u pet eksplozija na sličan način uništeno je pet vozila kosovske vlade, a počinitelji nisu otkriveni. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter