Pet "Decanterovih" medalja za Vina Laguna

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Najprestižniji svjetski magazin o vinima, britanski "Decanter", dodijelio je čak pet medalja Vinima laguna na ovogodišnjem, 12. po redu, natjecanju Decanter World Wine Awards (DWWA) u Londonu. "Decanterov" izbor vina slovi za najutjecajnije svjetsko vinsko natjecanje, što je svakako golem uspjeh porečke "Agrolagune" na međunarodnoj sceni. Najznačajniju nagradu – zlatnu medalju – dobilo je Vino Laguna Castello 2012.. To vino ujedno je osvojilo i prestižni Regional Trophy. Srebrom su se okitila Vina Laguna Festigia Malvazija 2013. i Vina Laguna Terra Rossa 2013., dok su broncom nagrađena Vina Laguna Festigia Merlot 2012. i Vina Laguna Festigia Cabernet sauvignon 2011.

"Ovo je veliki međunarodni uspjeh Vina Laguna, budući da je prestiž biti među nagrađenima na ovako značajnom vinskom natjecanju kao što je Decanter. Iznimno smo ponosni što su članove žirija jednako oduševila i bijela i crna Vina Laguna. To je potvrda ispravnosti naše strategije i kvalitetnog rada cijelog tima Agrolagune. Ujedno, ovaj veliki uspjeh Vina Laguna značajan je doprinos i izgradnji imidža vrhunske kvalitete hrvatskih vina i brendiranju Hrvatske kao vinske zemlje," naglasio je Goran Kramarić, predsjednik Uprave Agrolagune.

Milan Budinski, glavni enolog Agrolagune, o tom velikom poslovnom uspjehu je rekao: "Regional Trophy za vino Festigia Castello 2012. nagrada je za sav trud i veliki entuzijazam, koji su zajednička poveznica svih uključenih u stvaranje kvalitete i vrijednosti brenda Vina Laguna. Neovisno o tome što u sastav ulaze međunarodne sorte, Merlot, Syrah i Cabernet Sauvignon, odiše istarskim duhom i terroirom. Na najbolji način pokazuje sve karakteristike istarskih velikih crnih vina: eleganciju, kompleksnost, mekoću i zrelost tanina, duboku i živu boju, svježinu posebne istarske umjerene mediteranske klime i toplinu istarske crvenice.“ 

U Agrolaguni je tijekom 2014. godine zaokružen veliki investicijski ciklus u nasade, tehnologiju i mehanizaciju od 220 milijuna kuna. Vina Laguna, koja iz godine u godinu osvajaju sve više međunarodnih nagrada na vinskim natjecanjima diljem svijeta, plod su vinskih sorti sa 600 hektara vinograda na 11 lokacija u Istri. (D. G.)


Podijeli: Facebook Twiter