Pet dana glazbenog spektakla

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Treci Rovinj Music Festival održat ce se od 27. do 31. prosinca a na konferenciji za novinare u MMC Luka objavljena i imena izvodaca koji ce nastupiti na rovinjskom Trgu Maršala Tita, u šatoru. Odabrano je deset polufinalista i to su Spremište, Davidian, Wasted Generation, Merkur i Palazzo Ploech koji ce nastupiti prve veceri, 27. prosinca te Mala vida, Moskva, Co Da, Fancy filter i Frantic koji ce nastupiti vecer kasnije.

Svake veceri bit ce izabrano dvoje finalista koji ce u završni glazbeni boj otici 29. prosinca kada ce pobjednika odabrati peteroclani žiri i publika. Uz ulaznice ce se dijeliti i kuponi, a sve tri veceri oni koji dodu moci ce glasati i kupone ubaciti u kutiju te ce njihov izbor žiri uzeti u obzir pri svom odabiru. Svi bendovi koji nastupaju u natjecateljskom dijelu mogu se preslušati na službenoj stranici rmfestival.org, gdje se nalaze i njihove biografije.

U ime organizatora novinarima su program predstavili Darko Zgrabljic iz izdavacke kuce Apeiron, Zoran Božic iz Studija D.P. te Denis Budim iz L.A. Studija.

Uz natjecatelje nastupit ce i poznata glazbena imena, a rijec je o trenutno najjacim bendovima na hrvatskoj rock sceni uz koje ce svaku vecer nastupiti i po jedan istarski autorski bend. Tako ce prvu vecer nastupiti Goran Bare i Majke te God.Name, drugu vecer dolaze The Beat Fleet uz Dogmu, a trecu vecer nastupaju Hladno pivo uz Obican svijet i grupu The Smoking Kids s Hvara.

Zgrabljic je napomenuo da ce svaku vecer u 20.30 prvo nastupati ovi veliki bendovi, da bi natjecateljski dio krenuo od 22.30. Proglašenje pobjednika dogodit ce se u jedan sat, a dok se žiri bude raspravljao i odlucivao tko ce proci, a tko ne, publiku ce prvu vecer zabavljati sastav Deep Pression, drugu vecer TheLink20, a trecu Big Wave tako da nece biti praznog hoda.

Takoder ce, napomenuo je Božic, bina biti podijeljena na dva dijela što ce olakšati smjenu bendova. U šatoru ce osim bine biti i restoran u kojem ce se posluživati dorucak, rucak i vecera za izvodace i goste festivala. Dok ce se za revijalni dio placati ulaz, za natjecateljski dio publika ce moci uci besplatno.

Pobjednike festivala ocekuje snimanje albuma, a nagrade ce se dodijeliti uz prisutnost clanova velikih bendova koji ce te tri veceri nastupiti.

- Odaziv na natjecaj je bio jako dobar te se prijavilo cak 102 benda, a osim iz Hrvatske javljali su im se sastavi iz Srbije, Slovenije, Bosne i Hercegovine..., kazao je Zgrabljic. U polufinalu nastupit ce i jedan iz Makedonije, a to je Co Da, dok ostali bendovi dolaze iz cijele Hrvatske. Bit ce zastupljeni stilovi od pop rocka, reggaea, hard rocka, metala, a cut ce se malo i elektronike. Pored toga, ako netko od bendova iz bilo kog razloga ne bude mogao doci, organizatori vec imaju spremna cetiri rezervne grupe.

Nakon što završi natjecanje, nece se završiti i RMF jer 30. prosinca nastupa Massimo Savic uz Kristiana Terzica i bend te ce u kazalištu Gandusio izvoditi standarde. Pocetak je u 20.30, a od 22 sata zabava se nastavlja na Trgu Maršala Tita uz V.I.P. RMF Band.

Konacno, uz ovu manifestaciju Rovinjci ce na trgu docekati i Novu godinu uz Master Band, Dream Project i RMF Band, dok ce V.I.P. RMF Band svaki dan biti aktivan od 17 do 22 sata na trgu, tako da nas ocekuje, kako je jucer najavio Zgrabljic, "pet dana glazbenog spektakla". Za nastup Massima Savica broj ulaznica je ogranicen.

Festival organiziraju tri rovinjske glazbene firme uz pokroviteljstvo Eurotradea, podršku Grada Rovinja te brojnih sponzora. (M. RADIC)


Podijeli: Facebook Twiter