Pet CD-ova i knjiga za 60 godina karijere

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Niti cetiri CD-a upakirana u box set "B. P. Collection" nece biti dovoljna da daju presjek karijere renomiranog jazzera Boška Petrovica, pa ce se uz njih veceras u zagrebackom B. P. Clubu u 19 sati predstaviti i još jedan dodatni CD koji je tom paketu pridružen, te knjiga.

Uz sve to, biti ce najavljena i emisija "Welcome To The Club" koja ce se emitirati na Croatian Music Channel i starta pocetkom ljeta, a u njoj ce biti prikazane stare snimke iz kluba. Od svih tih snimaka iz BP Cluba kojih ima mnoštvo, a koje su vec prikazivane na HTV-u, izbrat ce se tematski blokovi po 15 do 20 minuta, pa ce u jednom biti Kenny Drew Trio, u drugom Joe Pass itd. Dakle, ne poput onih materijala koji su objavljeni na DVD-u gdje je svatko od njih bio zastupljen s po jednom numerom.

Objavljivanje cak cetiri odnosno pet CD-a predstavlja prilicno hrabar potez. "To mogu zahvaliti upravi Croatia Recordsa koja to nije radila sa mišlju da zaradi neki veliki novac nego su jednostavno smatrali da je važno da ostane najbolje iz moje 60 godina duge karijere u kojoj sam snimio više od sto diskografskih naslova, što pod mojim imenom, što u suradnji s drugim glazbenicima", prica nam Petrovic.

Na prvom su CD-u skladbe nastale u suradnji s istaknutim glazbenicima svjetskog glasa poput Clarka Terryja, Kennyja Drewa, Big Joea Turnera i drugih. Drugi je CD u cijelosti posvecen Petrovicevoj suradnji s Joeom Passom, dok je na trecem snimka koncerta Petrovicevog trija iz 2002. Na cetvrtom zastupljene su obrade jazz klasika koje izvode Petrovic i Big Band RTV Slovenije.

Što se tice knjige, u njoj se nalaze i fotografije s raznih Petrovicevih koncerata i njegovih susreta s velikim jazz glazbenicima od Louisa Armstronga preko Stana Getza i Dizzy Gillespieja. Knjigu su napisali Aleksandar Dragaš, Davor Hrvoj i pokojni Dražen Vrdoljak.

Vecerašnju promociju uvelicat ce mladi novigradski pijanist i pjevac Sandi Cakalo te labinska pijanistica Dina Rizvic.


Podijeli: Facebook Twiter