Pet bendova, pet država, peti rođendan Indirekta

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ovogodišnji line up petog u nizu istarskog festivala nezavisne glazbe Indirekt Music&Art polako se puni. Prvih pet najavljenih bendova svojom će nježnošću pronaći put preko uha do srca slušatelja, kažu organizatori. Tom su prilikom u kampu Veli Jože, od 1. do 4. lipnja, svoje mjesto već rezervirali Sir Croissant, Jakob Kobal, Sofie from Seattle, Cari Cari i Mile me Deaf.

Organizatori su odlučili predstaviti novih pet regionalnih elektronskih i eksperimentalnih izvođača.

NT Wave & Fen nesvakidašnji je duo hrvatske glazbene scene. Svaka je njihova pjesma unikat, a koncerti im se nerijetko pretvaraju u techno party koji se žanrovski prelijeva iz otvorenih širokih stereo ambijentala do usko definiranih plesnih groovija sa mantričnim elementima. 

Torul, slovenski alternativni tročlani industrial/synthpop bend, već sedam godina pali top ljestvice i pozornice diljem Europe. U Umag dolaze predstaviti najnoviji album simbolično nazvan Reset. Ovo je za njih kraj jedne ere, a početak novog razdoblja.

Iz zemlje Sir Croissanta, na Indirekt dolazi i GROZNYCORP. Tročlani elektro garage pop bend okupljen kao nastavak benda Grozny danas čine Fadil, Faruk i Mirza. Pjesme su im prožete melankolijom i melodičnim vokalom uz prisutnu dihotomiju, tako da se svaku pojedinu melodiju i stihove može dvojako osjetiti i protumačiti.

Kanadsko-talijanski eksperimentalni pop-rock bend His Clancyness su internet blogovi počeli zamjećivati još 2009. godine dok je bio lo-fi projekt ''iz spavaće sobe'', a u Umag dolaze promovirati najnoviji album Isolation Culture. Pjesme su im žanrovski raznolike, od sanjivih melodija i shoegazea do psihodeličnih struktura, art rocka i post punka.

Grupa Ti je psihodelični dream pop duo iz Beograda koji čine Makedonci Ilija i Trajče. Od skromnih početaka dvojac je s albumima Vidimo Se i Život u Dvoje učvrstio poziciju regionalnih miljenika. Ugodnu atmosferu ovaj duo stvara jednostavnim hipnotizirajućim tekstovima, opijajućom poezijom i dvoglasjem.

- Pjesma "Vidimo se" grupe Ti možda završava riječima "Vidimo se to bi bilo sve", ali nismo još gotovi. Nove izvođače, umjetnike i književnike najavljujemo uskoro. S Indirektom se družimo od 1. do 4. lipnja, u intimnom prekrasnom prostoru kampa Veli Jože u Savudriji gdje će se i ove godine okupiti regionalna nezavisna scena zavučena u šumu, u hlad borova tik uz more, poručuju organizatori. (T. GRGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter