Pet autora iz Istre medu finalistima

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na ovogodišnji, drugi po redu natjecaj Photodays raspisan u sklopu istoimenog fotografskog festivala koji ce se u Rovinju održati 5. i 6. lipnja, pristiglo je 10.800 radova 690 autora. - U tom je velikom broju ostvarenja bilo malo bezvrijednog, pa možemo zakljuciti da su autori bili svoji prvi cenzori (u pozitivnom smislu rijeci ), a prevladavale su fotografije visokog kvalitativnog standarda. Teško je u svakoj od kategorija bilo izabrati deset autora za uži izbor, a još teže troje najboljih, kazala je Jelena Petkovic iz organizacije. U sklopu manifestacije predvideno je deset fotografskih izložbi, predavanja o fotografiji i okrugli stol, pregled portfolia, radionice, posebno isplanirane foto rute, kao i prodaja fotografske opreme po promotivnim cijenama. Tako ce posjetitelji imati priliku 5. lipnja razgledati izložbu fotografija finalista natjecaja Photodays, veliku svjetsku izložbu "Hasselblad Maters Award", izložbu najboljih fotografija Marije Braut u crkvici sv. Tome Apostola te nazociti otvaranju najveceg postava fotografija na otvorenom.
Istoga ce se dana održati predavanje za fotografe o Color Managmentu te radionica koju ce predvoditi poznata fotografkinja Mare Milin. Sutradan, 6. lipnja, predvidena je prezentacija fotografske opreme i prodaja po promotivnim cijenama, otvaranje posebno osmišljene foto rute… Americki fotograf i filmski producent Patrick Hoelck, poznat po nadimku "celebrity fotograf" održat ce predavanje nakon kojeg je predviden okrugli stol na temu "Modna fotografija: razvijanje osobnog stila". Proglašenje pobjednika i najboljih natjecaja bit ce 6. lipnja u 21 sat na bazenu hotela Park, a program ce uz nazocnost brojnih osoba iz društvenoga i javnoga života prenositi HRT.
Podsjetimo, u finalima u razlicitim kategorijama nalazi se cak pet autora iz Istre, i to Ana Lorencin iz Medulina (u dvjema kategorijama: Ljudi i Slobodna tema), Rovinjež Branko Juricic (generirana fotografija) Porecanin Sebastijan Vojvoda (erotska fotografija, njegova sugradanka Petra Pocanic (portfolio - fotograf godine) i Puljanka Thea Akelic (portfolio - fotograf godine).


Podijeli: Facebook Twiter