Pervan: Koristit cu i clanke iz Glasa Istre

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Popularni komicar Željko Pervan od iduceg ce ponedjeljka na Radio Puli, svakodnevno u 15.20 sati nakon Dnevnika, voditi petominutnu skec kroniku. Glavna je to novost nove jesenske sheme Radija Pule koju je novinarima u Studiju 3 Radio Pule predstavila glavna urednica Tatjana Kaštelan sa suradnicima. Vezanost Pervana za Istru proizlazi vec iz cinjenice da ima kucu u Kaštelir-Labincima.

"Ono što radim na 2. programu Hrvatskog radija je postiglo uspjeh izvan svakog ocekivanja kod slušatelja i klikaca jer se to emitira i na internetu. Vjerojatno je taj jezik kojim govorimo razumljiv ljudima, tako da bih u tom pravcu radio i za Istru, samo što bih ovdje radio vijesti iz Hrvatske i svijeta, ali stvari koje se mogu referirati na ovdašnji život. Bit ce to emisija koja ce se raditi posebno za Radio Pulu, necu reciklirati ovo što vec radim", rekao nam je Pervan, no pojašnjava da ce se emisija raditi u Zagrebu.

Koristit ce se i clancima iz Glasa Istre. "To ce mi biti šlagvort, recimo za Barban i Umag i mikro dogadaje. Želim staviti zrcalo na Istru da se malo i drugi u nju ugledaju. Ne znam tko je rekao da treba malo poistrijaniti Hrvatsku, ali to je zaista tako. Kad u Zagrebu pitate gdje je deda penzioner, on igra nogomet jer ima 42 godine, a kada pitate to u Istri, kažu vam da je na polju, a ima 85 godina. To je kao šaljivo, a fakat je istina", objašnjava Pervan.

"Sve ovo što se nudi u novinama i na televiziji zagušljiva je buka svih informacija i nasušna je potreba da netko razabere bitno od nebitnog, a u toj silnoj buci bitne stvari promaknu", objasnio nam je svoju ideju vodilju.

Na naše pitanje o njemu kao komicaru i opuštenijem tonu emisije, Pervan nam odgovara da je komicar onaj tko drukcije gleda na svijet, malo je opušteniji, što ne znaci da je manje inteligentan. "Meni je toliko jednostavno shvatiti što se dogada u svijetu i zato radim pomak u informativnom programu", kaže on.

Inace, Radio Pula je vec ljetos, sa stupanjem na dužnost nove glavne urednice 1. srpnja, uspješno iskoracio s novim programskim i voditeljskim rješenjima, kada je kao voditelj subotnje jutarnje zabavne emisije angažiran Dražen Turina Šajeta, a tu emisiju "Šajeter" nastavlja voditi svake subote od 9.05 do 12 sati zajedno s Kristijanom Nemetom.


Podijeli: Facebook Twiter