Peruško za manje beneficija šefovima gradskih tvrtki

Zoran Peruško (M. ANGELINI/arhiva)
Zoran Peruško (M. ANGELINI/arhiva)

Revidiranje ugovora direktora gradskih poduzeća, smanjenje gradonačelničke plaće za 20 posto, sniženje najma za poslovne prostore u centru, produženje roka plaćanja komunalne naknade za legalizirane bespravne objekte s dvije na osam godina, neki su od naglasaka iz programa nezavisnog kandidata za gradonačelnika Zorana Peruška koji je predstavio u ponedjeljak u Mjesnom odboru Sv. Polikarp - Sisplac.

Ističe da će prvo što će učiniti ako postane gradonačelnik biti smanjivanje nekih prava iz ugovora osoba na vodećim funkcijama u Gradu i gradskim poduzećima, jer kaže da imaju previše beneficija.

Smatra da bi snižavanjem cijena gradskih prostora potaknuo malo poduzetništvo. Zagovara i poticanje socijalnog poduzetništva, odnosno podjelu zapuštenih parcela na kojima bi se proizvodila hrana i zapošljavali ljudi. Plaćanje komunalne naknade za ilegalne objekte bi protegnuo na dulji period jer veli da je to ionako neplanirani prihod za Grad pa želi ljudima, kako ističe, olakšati muke.

Naglasak njegove kampanje je, kaže, na malim stvarima, kao što je uređivanje grada od kvarta do kvarta.

- Nakon turističke sezone Pula će postati grad skela jer ću obnoviti svaki uspon i derutne fasade u središtu, koje me sada podsjećaju na kulise filma o Hirošimi, veli Peruško.

Posebno poglavlje u njegovom programu zauzima sport. Želi rekreativcima omogućiti bavljenje sportom i tijekom zime, i to tako što bi postavio dva balona. Gradski bazen dimenzija 33 puta 25 metara bi smjestio na Valkane, što, kaže, sugerira i struka. Ističe da su bazeni najisplativiji sportski objekti u svijetu pa bi odmah po dolasku na vlast pokrenuo njegovu izgradnju.

Prioritet mu je i izgradnja garaže. Nju bi smjestio u blizini željezničkog kolodvora. "Garaža bi rasteretila rivu, na kojoj se više ne bi smjelo parkirati. Istom bismo investicijom riješili dvije stvari - dobili bismo šetnicu na rivi i nova parkirna mjesta", kaže Peruško.

Peruško nastavlja s predstavljanjem svog programa prekosutra u MO-u Busoler te u subotu na Novoj Verudi. Obje tribine počinju u 18 sati. (B. ŽIŽOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter