Peruško predstavio zamjenike Loparića i Nikolić

Kandidat za gradonačelnika Zoran Peruško i zamjenici Igor Loparić i Jelena Nikolić (M. A.)
Kandidat za gradonačelnika Zoran Peruško i zamjenici Igor Loparić i Jelena Nikolić (M. A.)

"Briga o malom čovjeku temelj je programa naše liste", poručio je  nezavisni kandidat za pulskog gradonačelnika Zoran Peruško, predstavivši svoje zamjenike u izbornoj utrci - Igora Loparića i Jelenu Nikolić.

- Radi se o ljudima koji su prepoznali program za koji se zalažemo i koji se već dugo bave humanitarnim radom i podizanjem socijalne osjetljivosti.

- Konačno je došlo vrijeme da se stane na kraj neuspjelim gradskim projektima i da se potrebe građana stave u prvi plan, rekao je Peruško. Zalaže se da svi stanovnici Pule unutar svojih mjesnih odbora imaju prostora izboriti se za svoje potrebe i prava, a posebno je usmjeren na podizanje studentskog standarda i boljeg položaja umirovljenika i djece.

Igor Loparić, inače predsjednik humanitarne udruge "Naš san njihov osmijeh", veli da ga politika nikada nije zanimala, a da se na ovu listu uključio jer želi pomoći mnogima koji u Puli doslovno gladuju i nemaju gdje stanovati.

- Ne zanimaju me megalomanski projekti i neću nikome ništa obećavati jer smatram da se iz mog dosadašnjeg rada najbolje mogu vidjeti konkretni rezultati, kazao je Loparić. Ukažu li mu građani povjerenje, jednom mjesečno planira organizirati tribinu na kojoj će svatko moći reći što mu konkretno treba.

- Možda od ukupno tisuću zahtjeva nećemo sve riješiti, ali barem pet će biti realizirano. Žalosti činjenica da danas pulsko prihvatilište za beskućnike ima 10 kreveta iako se lista čekanja "penje" na 60 ljudi kojima je smještaj neophodan, rekao je Loparić.

Zamjenica na listi Jelena Nikolić volonterka je u Dječjem domu Ruža Petrović i aktivistica Zaklade za poticanje partnerstva i razvoj civilnog društva, a zalagat će se za pitanja zaštite i prava djece. Naglasila je da će kroz svoj rad promicati volonterstvo kod mladih nezaposlenih osoba, koje tako mogu steći neprocjenjivo iskustvo. (D. B. P.)


Podijeli: Facebook Twiter