Peruško: Ograda uz lukobran je legalna

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Postavljanje ograde kod platforme lukobrana u Pješcanoj Uvali uznemirilo je mještane, baš kao i ljetos, kad je mjesno pomorsko športsko-ribolovno društvo pocelo ilegalno sanirati lukobran, što je zaustavila nadležna inspekcija. Ogradu je i ovaj put postavio PŠRD Pješcana Uvala, od cijeg predsjednika Alda Peruška dobivamo informaciju da se ipak ne radi o ilegalnoj radnji.

- Ograda je postavljena na nosace koji drže platformu do lukobrana i na dijelu je pomorskog dobra na kojem PŠRD ima koncesiju te je propisane visine 1,8 metara. Otkad smo dobili zabranu izvodenja radova na lukobranu zbog toga što platforma nije bila ucrtana u glavni projekt, na njemu ne radimo ništa. Prema izmjenama i dopunama glavnog projekta s ucrtanom platformom, ciju smo potvrdu dobili u rujnu prošle godine, možemo podignuti ogradu te provesti struju i vodu, što smo i napravili do molova i pocetka lukobrana. Uvest ce se i videonadzor, kaže Peruško.

Predsjednik Mjesnog odbora Pješcana Uvala Dragan Modrušan kaže da vodstvo PŠRD-a radi sve po svome, bez dogovora i uvažavanja Mjesnog odbora i mještana.

- Na zajednickom sastanku prije tri mjeseca pokušali smo definirati sadržaje i urbanu opremu koja bi bila na lukobranu, no PŠRD o tome nije htio raspravljati jer ce se to, kako su rekli, rješavati projektom uredenja. Inspekcija je cak donijela odluku da se lukobran ruši jer je ilegalno sagraden prije više od dvadeset godina. No Mjesni odbor se izborio za opcinska sredstva kojima ce se krenuti u postupak legalizacije lukobrana, kaže Modrušan.

Peruško pak najavljuje da ce PŠRD sigurno tražiti koncesiju nad lukobranom. (Tatjana GRBIC)


Podijeli: Facebook Twiter