Peruško: Grad po želji Puljana i bazen na Valkanama

Igor Loparić, Zoran Peruško i Jelena Nikolić (M. ANGELINI)
Igor Loparić, Zoran Peruško i Jelena Nikolić (M. ANGELINI)

Neovisni kandidat za pulsko gradonačelnika Zoran Peruško danas je predstavio program i najbliže suradnike, Igora Loparića i Jelenu Nikolić. Peruško je naglasio da su upravo njegovi zamjenici potvrda da Pulu namjerava okrenuti njezinim građanima i probuditi sve gradske odjele i tvrtke koji trebaju biti na usluzi građanima, a ne obrnuto.

- Imamo namjeru grad urediti po željama njegovih stanovnika programom "od kvarta do kvarta" putem sredstava iz EU-fondova, ali za veću slobodu i odriješene ruke tražit ćemo rezultate i uspjeh. Učinit ćemo sve da Grad ubuduće izdašnije stipendira pulske studente, pogotovo u deficitarnim zanimanjima, kako bismo u jednom akademskom ciklusu mogli izbalansirati trenutno stanje i stvarne potrebe za zapošljavanjem. Također, revidirat ću cijene najma gradskih prostora s obzirom na to da su mnogi obrtnici bili prisiljeni ili zatvoriti svoje obrte ili otpuštati radnike zbog enormnog povećanja najma prostora, rekao je Peruško.

Peruško dalje smatra da je pitanje rive i povratka Pule na more deplasirano jer je grad već na moru i samo treba iskoristiti na najjednostavniji način pulske resurse. Neovisnom kandidatu cilj je putem EU-fondova ili kroz javno-privatno partnerstvo izgraditi parkirnu garažu, a potom sanacijom obale za nekoliko godina realizirati šetnicu na kojoj želi vidjeti turističku ponudu isključivo mediteranskog karaktera.

- Ista je stvar i s terminalom za cruisere koji se ovih dana povlači po medijima. Osobno sam sa svojim sadašnjim radnim kolegama pokrenuo tu inicijativu, međutim, nadležni su u Gradu zaspali u rješavanju imovinskopravnih odnosa s Agencijom za upravljanje državnom imovinom. Tako da ću, kako sam započeo, taj projekt i okončati, uz pomoć dosadašnjih i budućih suradnika, ali iz pozicije gradonačelnika. Na taj način otvorit ćemo, prema predviđanju talijanskog partnera, od 500-700 novih radnih mjesta, naglašava Peruško.

Peruško ističe da je već kontaktirao plivačke djelatnike kako bi dobio relevantne podatke za izgradnju gradskog bazena koji treba, s obzirom na broj stanovnika, biti olimpijski s pratećim sadržajima.

- Struka mi je rekla Valkane i s time se slažem jer oni najbolje znaju što im treba. Bazen je izuzetno isplativ sportski objekt i učinit ću sve da bude dio ponude našim građanima. Kako za sportaše iz vodenih sportova, tako i u svrhu terapijskog plivanja te rekreacije, zaključio je Peruško. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter