Peršuric v.d. ravnatelja na godinu dana

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dosadašnji ravnatelj dr. sc. ?ordano Peršuric ostaje na celu poreckog Instituta za poljoprivredu i turizam sljedecih godinu dana na funkciji vršitelja dužnosti ravnatelja, odlucilo je Upravno vijece te ustanove s cetiri glasa za i jednim suzdržanim na sastanku proteklog cetvrtka.

Vijece koje cine predsjednik mr. sc. Ivan ?urkic, dr. sc. Mario Sošic, dipl. ing. Robert Laginja (clanovi koje je imenovalo Ministarstvo znanosti), dr. sc. Sanja Radeka u ime Znanstvenog vijeca ustanove i dr. sc. Kristina Bršcic u ime Zaposlenickog vijeca zasjedalo je u punom sastavu.

Na natjecaj se prijavilo ukupno šest kandidata, od kojih pet iz Instituta: Peršuric te doktori znanosti i viši znanstveni suradnici Dean Ban, Kristina Bršcic, Amorino Poropat i Pavlo Ružic, a od vanjskih kandidata jedini je bio prof. dr. sc. Lenko Uravic.

- Dvoje kandidata nije ispunjavalo uvjete o stažu na rukovodnim radnim mjestima. Upravno vijece je nakon niza postupaka evaluacija izabralo dosadašnjeg ravnatelja zbog iskustva, programa i smatramo da je najpogodnija osoba za vodenje instituta u znanstvenoj zajednici, zakljucuje Sošic.

Odluku da se izabere vršitelj dužnosti ravnatelja na godinu dana Vijece je donijelo jednoglasno.

 


Podijeli: Facebook Twiter