Perspektiva Društvenog centra Rojc u Europskoj uniji

Rojc (Arhiva)
Rojc (Arhiva)

Savez udruga Rojca je u proteklih godinu dana započeo iznimno važne procese za razvoj Društvenog centra Rojc, među kojima se kao najvažniji ističe učlanjenje SUR-a i Društvenog centra Rojc u Trans Europe Halles - TEH, mrežu 48 nezavisnih kulturnih centara Europe.

U povodu toga SUR je organizirao bogat program koji će se održavati od sutra do subote, kada će se predstavnicima udruga, novinarima i udrugama članicama SUR-a predstaviti Fazette Bordage, ambasadorica TEH mreže, Michele Bee, predstavnik kulturnog centra Manufatture Knos (Lecce, Italija), Marko Brumen, predstavnik kulturnog centra Pekarna (Ljubljana, Slovenija) i Emina Višnjić, ravnateljica kulturnog centra Pogon (Zagreb).

Program počinje sutra oko 18 sati, kada je organiziran obilazak prostorija udruga u Rojcu.

U petak će od 9 do 13 sati u Dnevnom boravku Rojca biti održana edukativna radionica za sve zainteresirane predstavnike udruga. Na radionici će biti govora o modelima kulturnih centara u EU-u i Hrvatskoj općenito.

Istog dana od 19 sati započinje javna tribina pod nazivom "Perspektive DC-a Rojca u Europskoj uniji", a na njoj će biti govora o vrijednostima kulturnih centara i perspektivi razvoja centara u Europskoj uniji. Tribina je otvorena za javnost i medije.

U subotu u 10 sati u Dnevnom boravku bit će održana još jedna edukativna radionica tijekom koje će biti prezentirana europska mreža nezavisnih kulturnih centara Trans Europe Hall – TEH. Ambasadorica TEH-a prezentirat će i moguće projekte međunarodne suradnje unutar mreže koji će Društvenom centru Rojc biti dostupni nakon što postane član ove mreže. (B. V.)


Podijeli: Facebook Twiter