Peroj: Naslage smeća i trave otjerale kupače

Plaža pusta zbog smeća, kupači 'odselili'
Plaža pusta zbog smeća, kupači 'odselili'

Otpad na plaži prvo je što dočeka posjetitelja perojskog Portića usred turističke sezone. U moru kod plaže preko puta sportske lučice zbog velikih naslaga morske trave, plastične ambalaže, najlona i ostataka granja plivaju tek malobrojni, hrabri plivači.

Takva je situacija još od travnja, kaže nam jedna kupačica i dodaje da je plaža najprljavija dosad pa su se mnogi dosadašnji posjetitelji "odselili" na druga kupališta.

- Ovdje gdje je smeće više se nitko ne kupa, opasno je, pogotovo za djecu jer ima svakakvog otpada. Prije su ovdje bila debla i grane, to su si ljudi odnijeli za loženje, inače bi bilo još gore. Otišla sam u jednu turističku agenciju u Peroju, obavijestila sam ih o ovom smeću, djelatnica mi je rekla da će obavijestiti Grad Vodnjan, ali ništa nisu počistili. Preostaje nam jedino da sami očistimo, kaže ona.

Na stanje u Portiću požalio se i jedan naš čitatelj, koji je rekao da se zbog velikih naslaga smeća ne može ni prići plaži te da dosad nitko nije očistio ni ostatke nekadašnjeg beach bara koji su razbacani na sve strane. I on je o tome obavijestio vodnjanske komunalce, no, kako je rekao, stanje je uvijek isto iako u Portić svaki dan dolaze turisti.

U Gradu Vodnjanu su nam rekli da su dva djelatnika vodnjanske Turističke zajednice zadužena za plaže Peroja i Barbarige te čiste perojski Portić svakodnevno, no ove su godine zbog morskih struja naslage otpada koji stiže s mora veće nego inače. Najavili su i da će danas biti očišćeni ostaci beach bara pa će plaža biti uređena. (piše i snimila P. LUKEŽ)


Podijeli: Facebook Twiter