Peroj konačno dobiva uređenu plažu i šetnicu

(D.MEMEDOVIĆ)
(D.MEMEDOVIĆ)

Peroj će nakon dugo godina čekanja napokon dobiti novouređenu plažu. Naime, svi oni koji su ranije dolazili na kupanje na potezu uvale Portić - Martulina - Bođinka sigurno će se ugodno iznenaditi kada ove godine otvore sezonu kupanja, jer nekad gotovo nepristupačna plaža, sada definitivno može konkurirati kao jedno od najljepših kupališta u ovom dijelu zapadne Istre.

 U ovu investiciju "tešku" 2 milijuna kuna ušao je Grad Vodnjan, čiji gradonačelnik Klaudio Vitasović ističe da se i uređenjem ove plaže nastoje dodatno potaknuti i obogatiti turističku ponudu Vodnjana i Peroja, na čijem području ima sve više privatnih iznajmljivača, te očekuje da u nadolazećoj sezoni upravo ovo kupalište biti magnet za što više gostiju i turista.

- Mislim da je ovo jedna od najljepših plaža u ovom dijelu Istre, a Grad bi trebao krenuti i u druge slične investicije, odnosno planira se da bi se jedna od plaža trebala urediti i na području Barbarige, kazao je Vitasović.

Plaža je duga 1.500 metara, a osim kompletne sanacije postojećih molova, postavljena je i nova  javna rasvjeta duž novouređene šetnice na kojoj će se uskoro montirati i klupice za odmor. Plaža će biti primjerena i za osobe s invaliditetom, jer će se u sklopu nje nalaziti i rampa za ulazak invalidskih kolica u more kao i rukohvat.

Iako je plaža zbog svoje konfiguracije sada idealna za obitelji s djecom, vodnjanski gradonačelnik veli da im je cilj privući što više mladih ljudi koji će ljeti, osim sunca i mora, ovdje moći uživati u raznim rekreativnim i sportskim aktivnostima. Naime, u blizini se nalaze i dva terena za odbojku na pijesku, a kroz mjesec dana otvora se i pet bech barova. Upravo je u tijeku natječaj za dodjelu koncesije za barove, ali i za ostale uslužne djelatnosti, među kojima su i iznajmljivanje suncobrana, ležaljki i ugostiteljske usluge. (Danijela BAŠIĆ-PALKOVIĆ)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU
 


Podijeli: Facebook Twiter