Peroj: Deložirana obitelj

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon rješenja Opcinskog suda u Puli, iz obiteljske kuce u Peroju, u sklopu koje se nalaze i turisticki apartmani te ugostiteljski objekt, u ponedjeljak ujutro službeno je deložirana obitelj Vlatka Kovacevica.

Pregled kuce, u cemu su uz Kovacevica sudjelovali i predstavnica suda te vlasnik nekretnine Sergio Puja, protekao je mirno jer je Kovacevic vec ranije odnio pokretnu imovinu koju je donio u kucu u kojoj je donedavno živio. Iako smatra da je oštecen sudskim rješenjem, nije se protivio samoj deložaciji.

- Žrtva sam dobro smišljene prevare i oštecen sam za 100 tisuca eura jer sam 50 tisuca dao vlasniku nakon potpisivanja kupoprodajnog predugovora za kucu, a još 50 tisuca sam kasnije potrošio. Mogao sam odnijeti samo dio toga jer je sve što sam uložio u uredenje same nekretnine tamo i ostalo. Smatram da je sudska odluka o deložaciji jednostrana jer je donesena samo po aktima koje je priložio vlasnik i na nju cu se žaliti, rekao je Kovacevic.

Puja pak tvrdi da je on dosad bio oštecen. Po njegovim rijecima, Kovacevic mu je po predugovoru prije sedam godina dao 50 tisuca eura za kucu površine 420 cetvornih metara, a ukupno 350 tisuca eura trebao je platiti u roku od tri godine, no nije to ucinio.

- Nikako nisam mogao doci do novca, cak sam mu nudio da cu mu vratiti 50 tisuca eura samo neka se iseli, no on je to odbio. Nudio mi je umjesto dogovorenog iznosa parcelu kod Poreca i 90 tisuca eura, no na takve uvjete nisam želio pristati pa sam na kraju pokrenuo postupak deložacije na sudu. Rješenje je stiglo prije mjesec dana i tada je morao iseliti, a šest godina je živio u kuci, iznajmljivao apartmane i ubirao dobit od rada ugostiteljskog objekta. To je katastrofa, zakljucio je Puja.

Dodao je da mu je nakon cijelog sudskog postupka, uz imovinsku štetu koju je pretrpio, bitno narušeno i zdravlje. (P. LUKEŽ)


Podijeli: Facebook Twiter