Peroj bi mogao dobiti nazive ulica

Peroj (B. BAN)
Peroj (B. BAN)

U sljedećoj godini Peroj bi mogao dobiti nazive ulica. To barem proizlazi iz riječi gradonačelnika Vodnjana Klaudija Vitasovića na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća da će izradu stradarija ugraditi u proračun za 2017. godinu.

Temu je potaknula Lucija Debeljuh (SDP), iznoseći pitanje iznajmljivača privatnog smještaja u Peroju o tome planira li se imenovanje ulica i kada, što bi bitno olakšalo snalaženje gostiju u mjestu. No, imenovanje ulica predstavljat će, s obzirom na izmjenu osobnih dokumenata, i dodatni trošak za mještane, pa bi barem prilikom izrade plana trebalo poslušati glas građana koje nazive pritom koristiti.

- Hoće li se prilikom imenovanja ulica konzultirati žitelji, pitala je Debeljuh.

- Pokušali smo u nekoliko navrata uvesti imena ulica, više smo puta održavali sastanke s Perojcima, ali na tome je sve i stalo. Više je načina kako se to može učiniti: može svaka ulica dobiti svoj naziv ili se nazivi mogu podijeliti po zonama. Kako god, to svakako treba učiniti i stavit ćemo imenovanje ulica u Peroju u proračun za sljedeću godinu, rekao je Vitasović.

Peroj, s 833 stanovnika prema posljednjem popisu stanovništva, treće je naselje po veličini u ovoj jedinici lokalne samouprave. Galižana, kao druga po veličini, svoj je stradarij dobila prije gotovo devet godina. (Z. S.)


Podijeli: Facebook Twiter