Pernar: HNB funkcionira kao mjenjacnica

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ivan Pernar, inicijator Facebook prosvjeda, jucer je u Domu atifašista pred vrlo malim brojem gradana održao izlaganje o gospodarsko-politickim aktualnostima u Hrvatskoj.

Predstavljajuci program s kojim ce njegova stranka Savez za promjene (SP) izaci na iduce parlamentarne izbore, osvrnuo se medu ostalim na politiku guvernera Hrvatske narodne banke za koju tvrdi da nas vodi u propast buduci da zagovara jednak monetarni model kakav je Argentinu bacio na koljena.

"HNB funkcionira kao mjenjacnica, a ne kao centralna banka i model koji provodi prije ili kasnije ce dovesti do potpunog raspada ekonomije i dužnickog ropstva", rekao je Pernar.

Govorio je i o razlozima zbog kojih je nužno nacionalizirati banke, a zalaže se i za smanjenje poreza i kamatnih stopa. Umjesto restriktivne, treba uvesti ekspanzivnu politiku, smatra Pernar. Posljedica bi bila devalvacija kune, uz zadržavanje kupovne moci, a dugorocno i njezin porast jer bi došlo do porasta gospodarstva i zaposlenosti.

Okupljenima je takoder pojasnio zbog cega se kao stranka protive ulasku Hrvatske u EU kazavši da je tamošnji monetarni sustav takav da su svi u dugu, nemaju novca ili ga imaju vrlo malo, a banke posjeduju sav kapital.

Napomenuo je da je to ekonomija ruskog ruleta u kojoj mali ljudi ostaju bez svojih domova, a pretvoreni su i u doživotne robove banaka.


Podijeli: Facebook Twiter