Perković zlatna, Ude brončani

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Najbolja hrvatska atletičarka Sandra Perković zaključila je sjajnu sezonu pobjedom na mitingu u Rietiju bacivši disk 66.12 metara. Bila je to Sandrina 12. pobjeda ove sezone u 13 nastupa.

Ove sezone osvojila je zlatnu medalju na svjetskom prvenstvu u Moskvi, zlatnu medalju na Mediteranskim igrama u Mersinu, te slavila na svih sedam mitinga Dijamantne lige. Nije pobijedila jedino na Hanžeku gdje je osvojila drugo mjesto.

Srebrni hrvatski olimpijac Filip Ude osvojio je brončanu medalju u finalu vježbe na parteru na mađarskom Grand Prixu u Szombathelyu. Filipu je parter trebao biti samo 'ispucavanje energije' u kvalifikacijama uči konja s hvataljkama, no s čisto odvježbanim startom od 15.9 i u kvalifikacijama i u finalu, doma se vraća s medaljom. U finalu je skupio 14.050 bodova i smjestio se iza zlatnog Nizozemca Casimira Schmidta (15.250) i Ukrajinca Jevgenija Judenkova (14.500). Iza Udea je ostao aktualni prvak Europe na tlu, te viceprvak svijeta, Izraelac Aleksandar Šatilov, dok je naš drugi predstavnik, Osječanin Andrej Korosteljev zauzeo 6. mjesto sa 11.100. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter