Perkovic: Vratit cu se jaca nego prije

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sandra Perkovic briznula je u plac tijekom izvanredne press konferencije Hrvatskog atletskog saveza, sazvane zbog njenog pozitivnog doping testa nakon mitinga Dijamantne lige u Šangaju i Rimu.

- Uvijek sam bila protiv korištenja nedopuštenih sredstava u sportu, ovo je najgore što mi se moglo dogoditi. Nikad nisam ocekivala da ce se moje ime vezati uz doping. Znam da cu se vratiti jaca nego prije. Sigurna sam da cu iduce godine bacati na Olimpijskim igrama - rekla je 21-godišnja atleticarka kroz suze, svjesna da joj zbog korištenja preparata za povecanje mišicne mase koji sadrži zabranjenu supstancu metilheksanamin opasno visi nastup na Olimpijskim igrama u Londonu.

Uz nju su pred novinare izašli celnici HAS-a, predsjednik Luciano Sušanj i direktor Siniša Ergotic koji je istaknuo da je slucaj vec obraden na nacionalnoj razini.

- Antidopinška komisija HAS-a u subotu je održala sjednicu i predložila kaznu koja je odmah upucena prema IAAF-u. Medutim, u ovom trenutku ne želimo otkriti o kojem vremenskom roku je rijec. Dobili smo cvrsto obecanje iz IAAF-a da ce njihovo rješenje stici u roku od sedam do deset dana. Uvjeren sam da ce se Sandra vratiti na najbolji moguci nacin, a u cijeloj prici vrlo je bitna podrška koju joj daju HAS i predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša - istaknuo je Ergotic.

Iako direktor HAS-a nije htio otkriti vremenski rok koji je Antidopinška komisija HAS-a predložila kao sankciju za Sandru Perkovic, iz njegovih rijeci dalo se naslutiti da je rijec o suspenziji na šest mjeseci.

Metilheksanamin je naziv nedopuštene supstance pronadene u Sandrinom uzorku. Naime, ni ona ni njen trener Ivan Ivancic nisu se sjetili poslati sporni preparat za povecanje mišicne mase na analizu u Hrvatski olimpijski odbor kod magistre Mimi Vurdelja. Inace, metilheksanamin se nedavno pojavio na sceni, a od 2010. nalazi se na WADA-inoj listi zabranjenih supstanci. Ta, kako je ja zovem, "šecerna vodica", nema apsolutno nikakav utjecaj na bacacke discipline, jer je rijec o psihostimulansu - objasnio je direktor HAS-a. (Davor PETROVIC/Novi list)


Podijeli: Facebook Twiter