Perković prva, Vlašić treća u Monte Carlu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Olimpijska pobjednica u bacanju diska Sandra Perković nastavila je svoj pobjednički niz na mitinzima "Dijamantne lige" i u Monte Carlu. Perković je u svom šestom ovogodišnjem nastupu u "Dijamantnoj ligi" ostvarila i šestu pobjedu hicem od 65,30 metara.

Drugo mjesto zauzela je Kubanka Yarelis Barrios sa 64,24m, a treće Amerikanka Gia Lewis-Smallwood sa 63,63m.

U redoslijedu diskašica Perković je još ranije osigurala ukupnu pobjedu, sada ima 24 boda, 18 više od druge Barrios, te 19 od treće Lewis-Smallwood.

Ovo je bio posljednji nastup Perković uoči nastupa na Svjetskom prvenstvu u Moskvi gdje će nastupiti u kvalifikacijama u subotu 10. kolovoza, dok je finale na rasporedu dan kasnije.

Perković je u posljednje tri godine najbolja diskašica na svijetu, u tom je razdoblju osvojila olimpijsko zlato, dva naslova europske prvakinje i dva puta je osigurala ukupnu pobjedu u "Dijamantnoj ligi", te je jedino što joj nedostaje svjetska medalja. Prije dvije godine je morala propustiti SP u Daeguu zbog šestomjesečne suspenzije zbog pozitivnog dopinškog nalaza na metilheskamin, a za tri tjedna će u Moskvi imati priliku uputpuniti kolekciju.

Hrvatska rekorderka u skoku u vis Blanka Vlašić zauzela je treće mjesto na mitingu "Dijamantne lige" u Monte Carlu s preskočenih 1,98 metara, dok je Ana Šimić natjecanje završila na šestom mjestu s preskočenih 1,92m.

Pobijedila je Amerikanka Brigetta Barrett sa 2,01m, dok je drugo mjesto zauzela Ruskinja Ana Čičerova sa 1,98m.

U redoslijedu "Dijamantne lige" kod visašica vodi Čičerova sa 11 bodova, druga je Školina s osam, dok Barrett i Vlašić imaju po sedam.

Natjecanje u Monte Carlu bilo je posljednje za Vlašić prije završnih priprema za nastup na Svjetskom prvenstvu u Moskvi. Dvostruka svjetska prvakinja (Osaka 2007, Berlin 2009) po treći će naslov krenuti u kvalifikacijama 15. kolovza, dok je finale na programu 17. kolovoza. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter