Perković otišla po zlato: Spremnija sam nego ikad

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sandra Perković jučer je otputovala na svoj najvažniji ispit sezone. Svjetsko prvenstvo, domaćin kojega će od 10. do 18. kolovoza biti Moskva. Po jedino zlato koje joj nedostaje. U svojoj bogatoj kolekciji odličja ima dva europska (Barcelona 2010, Helsinki 2012) i olimpijsko zlato (London 2012). A tek su joj 23 godine.

U Moskvu je otputovala s četirima najboljim hicima ove sezone na svijetu među kojima je najduži onaj iz Lausanne od 68,96 metara, što je nakon londonskih 69,11 metara njezin drugi najbolji hitac karijere.

I više nego dovoljan zalog za zlato. Na seniorskom svjetskom prvenstvu debitirala je u Berlinu 2009. godine i plasirala se u finale, dvije godine kasnije zbog pozitivnog testa na metilheksanamin morala je propustiti Daegu. U Moskvi je apsolutna favoritkinja za zlato.

- To je jedina medalja koja mi nedostaje, na svjetskom prvenstvu sam uvijek dosad imala peh. U Berlinu sam bila premlada, prije dvije godine nisam dobila vizu za Daegu, a za Moskvu se nadam da će biti moja treća sreća - kaže Sandra Perković koja je u Zagreb stigla iz svoje uobičajene trening baze, Medulina. Iako je itekako zadovoljna odrađenim, nije sve išlo glatko. Zbog upale desnog uha morala je piti antibiotik, mira joj nije dao niti umnjak.

- Voda mi je ušla u uho dok sam se tuširala, dva dana nije izlazila pa sam odlučila otići na hitnu pomoć. Tamo mi je dijagnosticirana upala uha zbog koje sam imala i povišenu temperaturu. Na treningu sam imala malih problema s ravnotežom, tehnički sam lošije bacala, nisam znala zbog čega sve dok nisam posjetila doktora. Nakon tri dana antibiotika osjećala sam se puno bolje, u srijedu sam baš popila zadnji. Zadnja tri treninga sam fenomenalno odradila. Odradila sam odlične pripreme, nikad nisam bila spremnija - nastavila je najbolja hrvatska atletičarka, koja će odmah prvoga dana natjecanja na stadionu Lužnjiki nastupiti u kvalifikacijama (8.50 sati po srednjoeuropskom vremenu), dok je finale u nedjelju (18.15 sati), i polako počela otkrivati svoje želje. (Ivana VAUPOTIĆ)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter