Percan i Celija osvojili boćarski memorijal

Pobjednici - Milan Celija, Tea Čančarević, Goran Percan i Elona Ćori
Pobjednici - Milan Celija, Tea Čančarević, Goran Percan i Elona Ćori

Hrvatski reprezentativac Goran Percan i izbornik reprezentacije Milan Celija pobjednici su ovogodišnjeg, četvrtog memorijalnog boćarskog turnira "Blažević - Velenik" za parove.

Pred prepunom boćarskom dvoranom u Poreču Percan i Celija su u finalu bili bolji od boćara prvoligaša Istre, Elvisa Smolice i Nikole Hrelje. Percan i Celija bolje su otvorili utakmicu te su vrlo brzo stigli do prednosti 7:0, no nakon toga su Hrelja i Smolica upisali tri punta te smanjili zaostatak na 7:3. Već u sljedećem bacanju par Istre bio je u prilici vratiti neizvjesnost u utakmicu, no Celija pogotkom balina za spas isključuje takav scenarij.

Pri isteku vremena na semaforu je stajao rezultat 9:4 te je pitanje pobjednika praktički bilo riješeno. Par Istre uspio je samo smanjiti zaostatak na 9:7.

Pobjednici su u polufinalu svladali još jedan par s domaćeg terena, Nenada Tadića i Igora Vretenara rezultatom 11:5, a prava se drama odvijala u drugom susretu polufinala, gdje su Smolica i Hrelja svladali par koji su sačinjavali igrači Trio Pazina Valter Ivančić i Alen Guštin, inače dvostruki osvajači Memorijala.

Pazinjani su imali prednost 7:3 svega 20-ak minuta pred kraj susreta te su jednom nogom već bili u finalu, međutim u zadnja tri bacanja odličnom igrom para Istre i uz nekoliko promašaja Ivančića, u finale su se plasirali Hrelja i Smolica rezultatom 8:7.

Završnog dana odigran je i turnir u ženskoj konkurenciji gdje je nastupilo 12 parova, a pobjedu su odnijele boćarice Škole boćanja Čavle, inače reprezentativke Hrvatske, Tea Čančarević i Elona Ćori, koje su u finalu bile bolje od para slovenskih reprezentativki Tadeje Sodec i Ane Vorih.

U susretu za treće mjesto sastala su se još dva para iz Škole boćanja Čavle, Virginia Bajrić i Ira Nimčević koje su svladale Nikol Marelja i Ines Babić.

Osmodnevni program Memorijala završen je dodjelom nagrada pobjednicima i ostalim parovima koji su se pokazali najboljima, a svečano su im ih uručili predstavnici Uprave Boćarskog kluba Istra Poreč uz članove obitelji Velenik i Blažević. (GI)


Podijeli: Facebook Twiter