Perc: Slijedi uređenje tržnica na Verudi i u Šijani

(M.ANGELINI)
(M.ANGELINI)

Renato Perc, dosadašnji direktor Tržnice, ponovo je izabran na tu četverogodišnju funkciju. Tim smo povodom porazgovarali s njim o učinjenim stvarima u zadnje četiri godine, ali i što se na tržnici još planira učiniti.

- Možete li ukratko rezimirati prošli mandat- koliko ste zadovoljni poslovanjem tržnice u zadnje četiri godine?

- Tržnica nije samo mjesto gdje se obavlja trgovina već je i mjesto susreta građana, gdje strani posjetitelji dolaze osjetiti dio lokalne kulture i gdje se žele ugodno osjećati. Smatram da tržnica mora biti slika grada stoga smo u proteklom periodu pokušali Tržnicu što više približiti Puljanima, ali i našim posjetiteljima. Jednom mjesečno organizirali smo manifestacije kao što su "Eko tržnica" i "Hand made", dva puta mjesečno održavani su "Mirisi i okusi Istre", a uz to imamo i redovite godišnje događaje poput Ocvirken festa, Uskršnje fritaje, Božićnog sajma. Ove smo godine u suradnji s pulskom i istarskom turističkom zajednicom i Gradom Pula organizirali i veoma posjećenu manifestaciju "Proljeće u padeli". U ljetnim mjesecima otvorili smo zgradu tržnice u popodnevnim i večernjim satima pa je zgrada radila do 23 sata, a ove smo godine pokušali animirati i zakupce na zelenoj tržnici organiziranjem manifestacije "Markat by night" koja je pobudila popriličan interes.

- Kako je sve to utjecalo na poslovanje?

- Što se poslovanja tiče, prihodi su zadržani na istoj razini bez obzira na otvaranje trgovačkih lanaca u gradu i uvođenje fiskalizacije. Rashodi su nam rasli zbog investicija koje smo imali u prethodnom periodu poput uređenja kolnog ulaza u centralnu tržnicu s kontrolom prolaza (čitač kartica i pilomati), nabavke kolica za dostavu korisnicima tržnice, izgrađena je nadstrešnica za kolica, nabavljene su elektronske vage u ribarnici, uređeno je parkiralište i nabavljena su 32 štanda za prodaju voća i povrća te proizvoda kao što su maslinovo ulje, med, lavanda. Zamijenjena su i tri štanda kod fontane. Važno je da smo uspjeli ostvariti stopostotni najam prostora na katu zgrade što se nije dogodilo još od otvorenja nakon rekonstrukcije. (Borka PETROVIĆ)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter