Perajama od Fratarskog do Bunarine

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U nedjelju 13. kolovoza održat će se tradicionalan sportski događaj u našem gradu, 42. po redu plivački mini maraton perajama Fratarski otok - Bunarina i 15. memorijal "Elvino Pliško".

Plivački maraton perajama Fratarski otok - Bunarina osmislili su članovi Kluba podvodnih aktivnosti "Uljanik" davne 1975. godine, kao jednu u nizu klupskih aktivnosti. Od 2003. plivački maraton nosi i ime po prerano preminulom jednom od utemeljitelja maratona Elvinu Plišku, članu KPA Uljanik.

U ovih 40-ak godina održavanja, na plivačkom maratonu je sudjelovalo više od 6.000 sudionika, a najbrojniji je bio onaj 2003. godine kada je nastupilo 225 plivača. Dosadašnji rekord staze drži Robert Čupev s 11.42, a kod žena najbrže vrijeme ostvarila je Lea Ikić - 12.56. Svi zainteresirani mogu se prijaviti na maraton na dan natjecanja, u nedjelju od 8.30 do 9.30 sati u lučici Bunarina. Startnina se ne naplaćuje. Za korisnike kampa na Fratarskom otoku prijava će biti organizirana u subotu 12. kolovoza na recepciji otoka. Svi prijavljeni na Fratarskom otoku moraju se u nedjelju od 9 do 10 sati javiti organizatoru radi upisivanja startnog broja na ruku.

Polazak brodom s Bunarine prema Fratarskom otoku je u 9.45, a start s Fratarskog otoka je u 10.30 sati. Proglašavanje rezultata i podjela nagrada je u 12.30 sati na Bunarini. Glavni organizator plivačkog maratona je Klub podvodnih aktivnosti Uljanik uz suorganizaciju RSD-a Uljanik i pokroviteljstvo ULJANIK Grupe. Organizaciju maratona potpomažu Lučka Uprava, Fratarski d.o.o. i Uljanik Standard d.o.o. (P. SOFTIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter