Peperonata, buzara i Street food festival

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na terasi zgrade pulske tržnice direktor Tržnice d.o.o. Renato Perc danas je najavio gastronomske manifestacija koje će se tijekom rujna održavati na prostoru tržnice. Kako je naveo, u subotu 10. i 24. rujna maestro od kužine Budimir Žižović - Žižo u velikoj će padeli spremati svoja jela, dok će se 16. i 17. rujna na prostoru Narodnog trga održati "Street food festival".

Jelo za 400 ljudi

- Tržnica je bogata, a bit će još bogatija plodovima koji su pravi izazov da se od njih pripreme dobra i zdrava jela. Prve ćemo subote pripremati Peperonatu, a uobičajenim sastojcima dodati pravu dimljenu, slavonsku slaninu. Bit će to pravo šareno, mirisno i ukusno jelo za 400-tinjak ljudi, naveo je Žižović i dodao da će 24. rujna pripremati nešto drugačije i morsko - buzaru od pedoča.

Sanja Cinkopan Korotaj, direktorica pulske Turističke zajednice, zahvalila se Tržnici i Gradu Puli na brojnim manifestacijama koje organiziraju, a koje osim domaćih, privlače i turiste kojih u rujnu još ima dosta.

- Krenuli smo s posezonom malo jače, organiziramo različite gastro, ali i sportske događaje tako da svatko može pronaći nešto za sebe, navela je Cinkopan Korotaj.

Širenje street fooda

Pulski gradonačelnik Boris Miletić također je pohvalio manifestaciju i dodao da kvalitetna gastro ponuda svakako poboljšava ukupnu kvalitetu turističkog proizvoda, no kako su one, osim turistima, namijenjene i lokalnom stanovništvu koje tržnicu sve više doživljava kao mjesto susreta i druženja.

Inače, dodajmo da će se obje "padele", koje su za građane besplatne, pripremati sa svježim proizvodima lokalnih proizvođača s pulske tržnice, a da će goste oba puta zabavljati grupa "In vino veritas".

Ivana Legin najavila je pak zanimljivi "Street food festival", najpopularniji ulični festival hrane. Kako je navela, ovaj se zanimljivi gastro festival već pet godina uspješno održava u Zagrebu, a ove su ga godine organizatori odlučili proširiti po cijeloj Hrvatskoj. Nakon gradova, poput Varaždina, Zadra, Rijeke festival će se prvi puta predstaviti i istarskoj publici. Na njemu će se, kako je najavila, moći isprobati različita street food hrana od japanske pa sve do venecuelanske, a očekuju se i zanimljivi gosti - jedan od najboljih kuhara Hrvatske Andrej Barbieri, pobjednica Celebrity Masterchefa Lana Klingor Mihić te Iva Pehar kao pobjednica Masterchefa. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter