Pep Guardiola odlazi iz Barcelone

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Trener Barcelona Pep Guardiola odlazi nece obnoviti ugovor i odlazi iz kluba na kraju sezone, izjavio je na konferenciji za novinare u petak predsjednik katalonskog kluba Sandro Roselli.

"Pozvali smo vas da bi vam službeno objavili da Pep Guardiola nece biti trener Barcelone i iduce sezone", kazao je Rosell. "Hvala ti za rad i za ljubav", dodao je obracajuci se Guardioli, koji mu je, kako pišu španjolski mediji, u cetvrtak priopcio svoju odluku da odlazi.

Guardiola, koji želi napuniti baterije, izjavio je: "Žao mi je zbog konfuzije u zadnjih par tjedana. Uvijek sam htio kratke ugovore jer su zahtjevi Barcelone tako veliki. Sada kada smo ispali iz dva velika natjecanja, dobro je vrijeme za objavu. Razlog je jednostavan. Cetiri godine, to svakog umori. Novi trener dat ce ono što ja više ne mogu", kazao je Guardiola.



Josep Guardiola (41) napušta katalonski klub nakon što ga je vodio cetiri godine tijekom kojih je osvojio 13 naslova, od kojih dva naslova pobjednika Lige prvaka i tri naslova španjolskog prvaka, naslov pobjednika europskog Super-kupa i Svjetskog klupskog prvenstva, jedan naslov pobjednika Kupa kralja i tri španjolskog Super-kupa.

Španjolski mediji kao moguce kandidate za klupu Barce navode trenera Athletica Bilbaoa Marcela Bielsu, bivšeg igraca katalonskog kluba Luisa Enriquea koji sada vodi Romu, Ernesta Valverdea koji je igrao za Barcu, a trenirao je klubove poput Bilbaoa, Espanyola i Villarreala, zatim Andrea Villasa-Boasa, smijenjenog trenera Chelsea te izbornike Francuske i Španolske Laurenta Blanca i Vicentea del Bosquea. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter