Penzići učili o Facebooku, elektroničkoj pošti i dekupaž tehnici

Otvorenje izložbe umirovljeničkih radova u dekupaž tehnici
Otvorenje izložbe umirovljeničkih radova u dekupaž tehnici

Završnom konferencijom u Galeriji pazinskog Društva likovnih stvaratelja i otvaranjem izložbe radova u tehnici dekupaža u srijedu je svečano obilježen uspješan završetak projekta "1-2-3, želimo znati i mi" kojeg je Gradska udruga umirovljenika Pazina provodila od rujna do studenog u suradnji s pazinskom podružnicom Sindikata umirovljenika Hrvatske i Društvom likovnih stvaratelja. Projekt je s 13.570 kuna financirala Zaklada za poticanje partnerstva i razvoj civilnog društva, a osnovni su mu ciljevi bili poboljšati socijalnu uključenost starijih osoba u Pazinu i poboljšati socijalni dijalog.

Velik interes

Brojne uzvanike na završnoj konferenciji projekta pozdravio je predsjednik pazinske Udruge umirovljenika Vinko Cerovac, naglasivši kako je ovaj projekt vidno oživio aktivnosti umirovljeničke populacije u Pazinu mobilizirajući ih na društvene aktivnosti i kreativno izražavanje. Pročelnica gradskog Odjela za društvene djelatnosti Nevija Srdoč čestitala je svima uključenima u projekt, te naglasila kako Pazin ima izuzetno vrijedne udruge iza kojih stoje ljudi koji su spremni u raznim projektima raditi zajedno.

- Ovakvi primjeri ohrabruju naše udruge da se češće javljaju na natječaje za sredstva za svoje projekte, a kako ste vi osnove već savladali, čini se da ste spremni i za nešto više", poručila je pročelnica Srdoč pazinskim umirovljenicima.

Tijek i rezultate projekta predstavila je njegova voditeljica Selvina Benić. Projektom su planirana dva edukacijska programa namijenjena umirovljenicima: informatička radionica i radionica dekupaža. Interes je bio mnogo veći od planiranih deset polaznika po radionici, pa se u informatičku radionicu koju je vodio Marko Cerovac uključilo 12 polaznika, a radionicu dekupaža koju su vodile Mira Cerovac i Eda Ujčić pohađalo je 13 polaznika. Iz projektnih sredstava nabavljena su i dva laptopa za informatičku radionicu, te potreban materijal za radionicu dekupaža.

Izložba do 7. studenog

Među polaznicima obje radionice provedena je anketa, i svi su uz zadovoljstvo ponuđenim programom i njegovom izvedbom, izrazili želju da se takvi programi nastave i ubuduće. U obje radionice odrađeno je po osam nastavnih termina, a rezultat informatičke radionice su umirovljenici osposobljeni za osnovno korištenje računala, uporabu elektroničke pošte i društvenih mreža, dok je radionica dekupaža rezultirala nizom izuzetno zanimljivih i kreativnih radova u ovoj tehnici koji su na završnoj konferenciji i izloženi, te će građanima za razgledavanje biti dostupni do 7. studenog. Polaznicima radionica uručene su i diplome za uspješno završene radionice. (Davor ŠIŠOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter