Penzic vratio greškom dobivenu božicnicu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Želio sam vratiti duplu božicnicu koju su mi greškom isplatili prošle godine, ali su mi u gradskoj upravi rekli da sada to ne mogu jer danas ne rade sa strankama i neka pokušam kasnije", rekao nam je u cetvrtak porecki umirovljenik Livio Velenik nakon pokušaja da Gradu Porecu vrati višak božicnice koji je primio lani.

Velenik se tijekom prošle godine preselio iz naselja Špadici na novu adresu u Partizanskoj ulici pri cemu je, kako nam je ispricao, izmijenio podatke na cijelom nizu dokumenata. Uoci Božica poštar mu je na novu adresu donio potvrdu o isplati 250 kuna božicnice, ali iznenadenje je stiglo nakon nekoliko dana kada je ponovno na istu adresu primio jednak novcani iznos i potvrdu.

"Supruga i ja smo zakljucili da je vjerojatno došlo do greške jer smo mijenjali adresu pa smo novac stavili na stranu i odlucili da cemo ga vratiti, ali kako je vrijeme prolazilo, na to smo zaboravili i sjetili se tek prije nekoliko dana. Zato sam i došao, moram vratiti te šolde, žena mi je rekla neka se ne vracam s njima doma. Samo neka ih uzmu, neka ih daju u dobrotvorne svrhe ili bilo što", dodao je.

Da je u svom naumu kasnije tijekom dana ipak uspio, potvrdila nam je procelnica Odjela za društvene djelatnosti Vesna Kordic.

"Nije nam jasno što se dogodilo i zašto je dobio dvije božicnice, možda zaista jer je mijenjao adresu. Mi dajemo nalog za isplatu, a božicnice dijeli pošta. Odreden broj božicnica je vracen jer ih gradani nisu podigli, a neki su dobili duple pa su nam ih kasnije vratili, iako je takvih malo.

Obicno božicnice isplacujemo prema adresama koje umirovljenici imaju u osobnoj iskaznici. Moguce je da je došlo do greške jer se preselio, a moguce je i da je došlo do štamparske greške u pošti", odgovorila je Kordic. Velenikov novac vracen je u blagajnu i bit ce uvršten u gradski proracun za ovogodišnje božicnice.


Podijeli: Facebook Twiter