Penava i Sabo smiju potrošiti najviše po 300.000 kuna

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Po 300.000 kuna najviše je što u kampanji za vukovarskog gradonačelnika smiju potrošiti Ivan Penava (HDZ-ova koalicija) i Željko Sabo (nezavisni), podsjeća Državno izborno povjerenstvo (DIP) pred nedjeljni, drugi krug prijevremenih izbora.

HDZ-ov Jure Katić ili SDP-ov Damir Vuković, dvojba je koju će u nedjelju riješiti Slunjani, koji također biraju gradonačenika. Katića i Vukovića DIP podsjeća da njihove kampanje u konačnici ne smiju biti skuplje od 120.000 kuna.

Isto pravilo vrijedi i za Grgu Dragičevića (HDZ, HSP AS) i Dalibora Medveda (SDP-ova koalicija), kandidate za načelnika općine Sunja.

U nedjelju, 15. lipnja, prijevremeni izbori održani su u Vukovaru, Slunju, Sunji, Netretiću i Bibinju. Kako na izborima za gradonačelnike Vukovara i Slunja te načelnika Sunje niti jedan kandidat nije osvojio potreban broj glasova (više od 50 posto), održat će se drugi izborni krug .

Sudionici drugog kruga biračima se mogu predstavljati do petka, 27. lipnja do ponoći, a najkasnije s tim danom mogu prikupljati donacije za kampanju. Do 29. srpnja dužni su nadležnim izbornim povjerenstvima dostaviti izvještaje o financiranju svojih kampanja.

Prekoračenje dozvoljenih limita donosi sankcije, od gubitka prava na naknadu troškova promidžbe do novčane kazne u rasponu od 24.000 do 30.000 kuna. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter