Pekao meso, susjedi prijavili požar

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Kada su danas u 10.30 Pulom zaorile sirene vatrogasnih vozila nitko nije mogao ni pomisliti da vatrogasci hitaju na rucak. Naime, oni su stigavši na dojavljeno mjesto požara u jednom stanu na Stoji, zatekli zbunjenog stanara koji je za štednjakom pekao meso. Ali idemo redom.

Vatrogasci su se s tri vozila zaputili na Stoju, u Kochovu 15 jer im je dojavljeno da iz stana na 4. katu izlazi dim, a ubrzo je stigla i policija. Spremni na gašenje i spašavanje života vatrogasci su jedno vozilo parkirali s bocne strane zgrade i podigli ljestve do cetvrtog kata, a nekolicina ih je, spremna za provaljivanje u stan sa sjekirom u ruci krenula stubištem prema cetvrtom katu. No, policajac koji je ispred zgrade postavljao traku radi osiguranja požarišta još nije stigao dovršiti taj posao kada su se vatrogasci iz zgrade vtratili jer im je covjek otvorio vrata stana u kojem navodno nešto gori i kazao da samo pece meso na štednjaku. Kako su u rekordnom roku došli, tako su u rekordnom roku vatrogasci i otišli natrag u sjedište postrojbe pricekati neku "pravu" intervenciju.

Premda ne znamo tko je okrenuo broj 93 i javio za požar, stanar iz Kochove može se osjecati sigurnim u svom okruženju jer ocito susjedi dobro skrbe o njegovoj sigurnosti. Nadajmo se da nije rijec o neslanoj šali, jer bi u tom slucaju lažni poziv vatrogascima mogao znaciti i ugrožavanje života u nekom istovremenom stvarnom požaru.


Podijeli: Facebook Twiter